Συνεντευξεις

Τζιούμης: Ταχεία και δίκαιη κατανομή χρημάτων στους πληγέντες (ηχητικό)

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή του Γιώργου Ηλιόπουλου "Έι εσείς οι απ' έξω" μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης για τις πυρκαγιές στην Αρκαδία

"Στη Μεγαλόπολη το μέτωπο έχει ήδη ελεγχθεί, αλλά στη Γορτυνία έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Πραγματοποιείται προσπάθεια κατάσβεσης και με εναέρια μέσα στη Γορτυνία, τα οποία χθες έπαιρναν νερό από τον ποταμό Λάδωνα" δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Τρίπολης στον "Αρκαδία 938" μετά και τη χθεσινή του επίσκεψη στην περιοχή του πύρινου μετώπου.

Αναφορικά με το εύρος της καταστροφής και τις συνέπειές της στην οικονομία και τη ζωή των πληγέντων, ο κύριος Τζιούμης επισημαίνει, ότι: "Είναι βασικό το θέμα των διαδικασιών. Πρέπει να υπάρξει ταχεία διαδικασία και να δοθούν χρήματα σε όσους πραγματικά έχουν πρόβλημα. Υπάρχει άμεσο πρόβλημα βιοπορισμού για τους ανθρώπους που κάηκαν, π.χ., οι ελιές τους."

Μιλώντας και για τις εκκλήσεις του κόσμου για αποστολή πυροσβεστικής βοήθειας από τον δήμο, ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει: "Η ευθύνη για την οργάνωση και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όχι του Δήμου! Εμείς λαμβάνουμε οδηγίες και εντολές από τον Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας! Σαν Δήμος Τρίπολης έχουμε θέσει στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος τα μηχανήματά μας"

Ο κύριος Τζιούμης δεν παρέλειψε να εξάρει τον εθελοντισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία των τελευταίων ημερών, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.