Συνεντευξεις

"Δεν μπορώ να παρακαλάω κανέναν!" (ηχητ.)

Φωτογραφία: nikos floros

Συνέντευξη του διακεκριμένου εικαστικού στον arcadia938- Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

"Χειμαρρώδης" και, εμφανώς, απογοητευμένος από την διαχείριση των πολιτιστικών θεμάτων σε τοπικό- και όχι μόνο...- επίπεδο, εμφανίστηκε ο διεθνούς φήμης Αρκάς καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, στη σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω".

Αφού αναφέρθηκε τόσο στην έκθεσή του με θέμα την Επανάσταση του 1821- η οποία, αυτή τη στιγμή, παρουσιάζεται στο Σύδνεϋ και αναμένεται να μεταφερθεί στο Βερολίνο και αλλού-, όσο και στην έκθεση φωτογραφίας στην Τρίπολη, την οποία και επιμελήθηκε, ο κ. Φλώρος περιέγραψε με "μελανά χρώματα" τη νοοτροπία που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με την πολιτιστική δραστηριότητα και, ειδικά, την αισθητική αντίληψη.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, η Τρίπολη έχει προβλήματα υποδομής και, καθώς δεν έχει πολλά πράγματα να παρουσιάσει, θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα γραφείο πολιτισμού εντός Δήμου, το οποίο θα μπορούσε να διαχειριστεί και να σχεδιάσει την πολιτιστική δραστηριότητα, "απομονωμένο" από πολιτικές και άλλες πιέσεις.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε, ουσιαστικά, "επαρχιακή νοοτροπία" τη συνεχή αμφισβήτηση και υποβάθμιση του ιδίου αλλά και άλλων ντόπιων καλλιτεχνών, από μερίδα των κατοίκων της πόλης. Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το άγαλμα του Ηρακλή που ανεγέρθηκε σε πλατεία του Άργους!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.