Κέρδισε κοινό και προσκεκλημένους η παράσταση "Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"
Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας με αποδέκτες όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Μαρτίου, το απόγευμα, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, για την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επαναστάσεως του 1821.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο ο ομιλητής κ. Αντώνιος Κουτεντάκης, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, απέδωσε με λόγο μεστό το χρονικό από την στιγμή της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης έως και την ίδρυση του ελληνικού κράτους, τονίζοντας την σημασία της εθνικής αλλά και πνευματικής ελευθερίας.
Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», η οποία μέσα από τις αφηγήσεις λόγων των ηρώων της Επαναστάσεως, την απόδοση ύμνων και τραγουδιών, υμνήθηκε η Παναγία Μητέρα και εξυμνήθηκαν τα κατορθώματα των αγωνιστών της Επαναστάσεως στον Μωριά και ιδιαίτερα στην Αρκαδία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά για την επιτυχή εκδήλωση και την ανταπόκριση του κόσμου, έδωσε το μήνυμα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Η Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας και Κυνουρίας συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης : κ. Μαρίνο Δελή, κ. Μαριάννα Φιλοπούλου, κ. Παναγιώτη Σμυρνιώτη και την κ. Γιούλα Παράσχου ως υπεύθυνη παρασκηνίων, τον Βυζαντινό Χορό του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Χαρίλαου Τσαρούχη, τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Τριπόλεως και του Χορευτικού Ομίλου Τριπόλεως, τους μουσικούς που πλαισίωσαν την παράσταση με τραγούδια ιστορικά : τον Δημήτρη Καραχάλιο (τραγούδι), την Μαρία Σούπου, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης (τραγούδι), τον Βασίλη Βήλο (κλαρίνο), τον Παναγιώτη Ρουσάκο (λαούτο), τον Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα (βιολί) και τον Χρήστο Λυκουρέτζο (κρουστά).
Τέλος, ευχαριστίες στην κ. Θεοδώρα Σπανού, καθηγήτρια Φιλόλογος και Ερευνήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας και Νεότερης Ιστορίας για την επιμέλεια των κειμένων και τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Εκ της Ιερά Μητροπόλεως