ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας: Η Μεγαλόπολη δεν χρειάζεται καταστολή, αλλά στήριξη
Τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής με αφορμή το συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη κι όσα ακολούθησαν αυτού...
"Η αστυνομική βία δεν έχει θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας αναφερόμενη σε όσα έγιναν το προηγούμενο 24ωρο στη Μεγαλόπολη.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στους εργαζόμενους του Λιγνιτικού Σταθμού 4 της ΔΕΗ και στους κατοίκους της Μεγαλόπολης που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους σε μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.
Η σημερινή ειρηνική διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς την Πολιτεία: η Μεγαλόπολη δεν μπορεί να αφεθεί στη μοίρα της, πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης χωρίς σχεδιασμό, υποδομές και ουσιαστική μέριμνα για την απασχόληση και την ανάπτυξη της περιοχής.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αδικαιολόγητη και επικίνδυνη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις εναντίον εργαζομένων, ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών που διαδήλωναν ειρηνικά. Η αστυνομική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία και μόνο ανασφάλεια και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες.
Η Μεγαλόπολη δεν χρειάζεται καταστολή, αλλά στήριξη.
Καλούμε την κυβέρνηση:
1. Να εγγυηθεί την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου (πραγματικά) δίκαιης μετάβασης, με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
2. Να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια των κατοίκων, προστατεύοντας τους ανθρώπους που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση.
3. Να διερευνήσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας και να αποδώσει ευθύνες όπου απαιτείται.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύεται να συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη της περιοχής. Η Μεγαλόπολη δεν πρέπει να γίνει η "παραφωνία" της ενεργειακής μετάβασης, αλλά το παράδειγμα μιας δίκαιης και βιώσιμης προοπτικής.