Αρκαδία: Αδιάθετο το 60% της συνολικής εφετινής παραγωγής ελαιόλαδου
Ανάμεικτα συναισθήματα κυριαρχούν στην πλειονότητα των Πελοποννήσιων ελαιοπαραγωγών.

Με τον τίτλο: Πελοπόννησος: «Παγωμένη» η αγορά ελαιόλαδου, με μικρές διακυμάνσεις η τιμή του 16κιλου τενεκέ η εφημερίδα "Ύπαιθρος-Χώρα", στο τελευταίο της φύλλο, καταγράφει το χρηματιστήριο στην παραγωγή ελαιόλαδου το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τη στιγμή που οι αγοραπωλησίες έχουν σταματήσει, η τιμή διακίνησης του 16κιλου τενεκέ φαίνεται ότι δίνει κάποιες ανάσες, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.
Σχετικά με την εικόνα που καταγράφεται στην Αρκαδία, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Κυνουρίας, Δημήτρης Αντωνίου, επισημαίνει ότι "αυτήν τη στιγμή, είναι αδιάθετο το 60% της συνολικής παραγωγής. Η διαμόρφωση της τιμής παραγωγού είναι έργο μεγαλεμπόρων, που συνεργάζονται με την Ιταλία. Αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήμασταν τυχεροί που έφυγαν δύο βυτία με 4,20 ευρώ το κιλό, αν και από γειτονικό συνεταιρισμό, πριν από λίγες ημέρες, έφυγε βυτίο με 4,40 ευρώ".
Σε ό,τι αφορά τον 16κιλο τενεκέ, ο κ. Αντωνίου τονίζει ότι "θεωρητικά δεν πρέπει να τον συζητάμε, αφού έχει απαγορευθεί για λιανική πώληση και έχουμε πάει στο νόμιμο πεντόλιτρο. Ως συνεταιρισμός, προμηθεύω τον κόσμο με επώνυμο ελαιόλαδο και δεν μπορώ να συνηγορώ σε αυτού του τύπου τη διακίνηση ελαιόλαδου, που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του".
Η τιμή εκκίνησης του 16κιλου τενεκέ, πάντως, στην Αρκαδία από μεμονωμένους ελαιοπαραγωγούς είναι στα 80 ευρώ.
Πατήστε και διαβάστε τι συμβαίνει σε Λακωνία και Μεσσηνία