Διαφορα

Τελευταία ευκαιρία για διεκπεραίωση φορολογικών υποχρεώσεων

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να καλυφθούν σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου κι αύριο τελευταία εργάσιμη ημέρα για το 2020.

Αυτές είναι:

Ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές του 2017: Μέχρι σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να υποβληθεί χειρόγραφη τροποποιητική φορολογική δήλωση, από εργαζόμενους που τους καταβλήθηκαν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το έτος 2017.

Μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος: Σε περίπτωση που με την υποβολή αρχικής φορολογικής δήλωσης δεν έχει υπολογιστεί η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου έτους 2019, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για να κερδίσουν τη μείωση θα πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση έως αύριο 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ειδοποιητήρια με έξτρα φόρο για εισοδήματα του 2014: Φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά για την πληρωμή φόρου για εισοδήματα που είχαν εισπράξει το 2014 τα οποία δεν είχαν δηλώσει το 2015 ο οποίος υπολογίστηκε κατ’ εκτίμηση έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 να υποβάλουν χειρόγραφη φορολογική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση και τα δικαιολογητικά προκύψει μικρότερο ποσό οφειλής το επιπλέον βεβαιωθέν ποσό διαγράφεται, το δε τυχόν επιπλέον καταβληθέν ποσό επιστρέφεται.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.