Διαφορα

Δεκαπενταύγουστος: "Οι Αθηναίοι ξανάρχονται!"

Όταν οι Αθηναίοι έρχονται στο χωριό!

 

Η απόβαση των "πρωτευουσιάνων" απαιτεί κάποιους κανόνες...

 

Είμαι από χωριό.  Και στο δικό μου χωριό έρχονται κάθε χρόνο Αθηναίοι.

 

Στο μυαλό μου υπάρχουν δύο είδη Αθηναίων...οι καλοί και οι κακοί! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά ότι οι … “καλοί”, τιμούν το χωριό για ένα το καλοκαίρι και γίνονται ένα με τη φιλήσυχη ζωή του τόπου, κι  από την άλλη υπάρχουν και οι “κακοί”  όπου έρχονται  να αναποδογυρίσουν τα πάντα στην ήσυχη, κατά τα άλλα ζωή, στο χωριό μας, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

 

Καλά καταλάβατε! Mιλάω για αυτούς, που έχουν καταγωγή από το χωριουδάκι μας αλλά πλέον η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται κάπου στην χαοτική και κοσμοπολίτικη Αθήνα, αλλά μιλάω και για αυτούς τους άτυχους "βέρους" πρωτευουσιάνους που δεν έχουν χωριό κι όμως βρίσκουν γιατί... "ο κουμπάρος του φίλου του αδερφού του Γιάννη έχει ένα χωριό...άλλo πράγμα!"

 

Πάμε τώρα στο διά ταύτα...

 

Τρείς μέρες μόνο αρκούν για να ανατραπούν δρόμοι, πανηγύρια και εορταστικές εκδηλώσεις!

 

Και να κόρνες που σε ταράζουν ενώ οδηγείς αμέριμνος και χαλαρός γιατί δεν βιάζεσαι να πας στη δουλειά σου, γιατί αυτό είναι η καθημερινότητα σου και γιατί αυτή είναι η ζωή στο χωριό! Hello! Ο δρόμος έχει δεξιά και αριστερή λωρίδα. Διαλέγεις μία από τις δύο. Ο δρόμος δε σου ανήκει. Στις στροφές μπορείς να αφήσεις απαλά το γκάζι, ειδικά αν δεν ξέρεις και το δρόμο.

 

Και εν πάσει περιπτώσει, μην τρελαίνεσαι διακοπές στο χωριό σου είσαι θα φτάσεις αμέσως στον προορισμό σου δεν χρειάζεται να τρέχεις για να προλάβεις κάποιο φανάρι απλά γιατί δεν έχουμε από αυτά εδώ!

 

Επίσης, ακολούθησε τις ταμπέλες! Πολύ βασικό! Για παράδειγμα διατήρησε το όριο των 50 χλμ σε επαρχιακή οδό υπάρχει λόγος.

 

Τέλος, μη ζητάς χυμό φραγκοστάφυλου, κράνμπερι και πάσιον φρουτ στο μίνι μάρκετ του χωριού σου γιατί δεν φταίει μετά η κυρά Φιφή να σε κοιτάει με μισό μάτι! Εδώ ξέρεις έχουμε τα βασικά και αυτά που ξέρουμε άντε και καμιά σόδα για την βαρυστομαχιά!

 

Παρομοίως το ίδιο ισχύει και στα πανηγύρια που πρόκειται να επισκεφτείς για να διασκεδάσεις και να φας γουρουνοπούλα, δηλαδή  κι εκεί δεν έχουν κράνμπερι! Μπυρίτσα παγωμένη, κρασί  άντε και γκαζόζα!

 

Απλά και το  χωριό έχει κάποιους κανόνες το καλοκαίρι. Μαθαίνεις, σέβεσαι και ζεις αρμονικά!

 

Άντε και (καλώς;) να σας δεχτούμε και φέτος!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.