Επικαιροτητα

Δεκαπενταύγουστος: Πώς γιορτάζεται η Παναγία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Δεκαπενταύγουστος: Πώς γιορτάζεται η Παναγία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές και εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Οι Χριστιανοί σε κάθε γωνιά της χώρας, γιορτάζουν τη μετάστασή της Παναγίας στους ουρανούς, ωστόσο φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού οι εορτασμοί θα έχουν περιορισμούς για λόγους ασφαλείας, γι αυτό και οι λιτανείες εκτός των εκκλησιών δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σήμερα, που γιορτάζουμε το «Πάσχα του καλοκαιριού», η έμπνευση, η δέηση, η ελπίδα, η κατάνυξη και η χαρά διαχέονται σε πλήθος πιστών χριστιανών που συρρέουν σε κάθε εκκλησία της Παναγίας και πανηγυρίζουν, διότι η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός για τον λαό, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν» και με την Κοίμησή της προπορεύτηκε στη δόξα που μας περιμένει.

Στην Ελλάδα, η Θεομητορική μετάσταση γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της χώρας όπου υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.