Επικαιροτητα

Τρίπολη: Αντιπαράθεση για τα αδέσποτα στο Δημ. Συμβούλιο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Aπουσία του Δημάρχου, κ. Τζιούμη- ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, ως μέλος κλιμακίου της ΠΕΔ, όπως και ο κ. Βόσνος-, διεξάγεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με "σκληρή" κριτική εκ μέρους των κ. Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου απέναντι στη Δημοτική Αρχή, σε σχέση με την εκδήλωση τιμής για τους απαγχονισθέντες στην οδό Ταξιαρχών το 1944 (Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023).

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου- κι υπεύθυνη για τη διοργάνωση-, κ. Παναγοπούλου, ανέλαβε ν' απαντήσει για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής.

Αδέσποτα

Το θέμα επιθέσεων από αδέσποτα σε πολίτες τέθηκε από τον κ. Τσιαμούλο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδάτος, απάντησε πως όντως "υπάρχει θέμα" στην περιοχή της λεωφόρου ΟΗΕ. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, αλλάζει ο ανάδοχος για την περισυλλογή αδεσπότων, καθώς ο μέχρι τώρα υφιστάμενος αντιμετώπιζε πρόβλημα. 

Ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να συσταθεί μαι επιτροπή για να καταγράψει τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο ( ή ενδιαίτημα). " Κάποια στιγμή αυτή η πλάκα πρέπει να σταματήσει", είπε ο κ. Σμυρνιώτης, αναφερόμενος στη διαχείριση των αδεσπότων. 

Ο Αντιοδήμαρχος, κ. Λαγός, απάντησε πως υπάρχει "διοικητικό θέμα", με ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως, κατά την άποψή του, γίνεται προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των επιθέσεων των αδεσπότων εκ μέρους την Αντιπολίτευσης. Πάντως, ο κ. Λαγός παραδέχθηκε πως υπάρχει μια "έξαρση" επιθέσεων, αυτή την εποχή. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.