Πολιτικη

Επερώτηση Οδυσσέα για τη κατάσταση του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης

"Να αντιμετωπιστούν τα έντονα κτιριακά προβλήματα του Μιστριώτειου Διδακτηρίου, όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης" ζητά ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου: 

 

"Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2018

 "Να αντιμετωπιστούν τα έντονα κτιριακά προβλήματα του Μιστριώτειου Διδακτηρίου, όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Τρίπολης"

 

Την ανησυχία του για την κατάσταση του Μιστριώτειου Διδακτηρίου, στο οποίο στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, εκφράζει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην ερώτησή του, ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρει πως συναντήθηκε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη Βουλή, και συζήτησαν μεταξύ άλλων και τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα του Διδακτηρίου, τα οποία δυσχεραίνουν εξαιρετικά την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και απειλούν την υγεία και τη σωματική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Μάλιστα, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις σχετικές προσπάθειες του Δήμου, γι’αυτό και ο Βουλευτής ανέλαβε πρωτοβουλία προς τους δύο Υπουργούς, για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Π.Σκουρλέτη

            Τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Τριπόλεως»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες ημέρες, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του πρώτου Γυμνασίου Τριπόλεως επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων. Αφού ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Βουλής και παρακολούθησαν μέρος συνεδρίασης της Ολομέλειας, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί τους. Κατά τη συνάντησή μας, μου εξέθεσαν τα εντονότατα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο Γυμνάσιο Τριπόλεως, καθώς και το συστεγαζόμενο 1ο Γενικό Λύκειο.

Το Μιστριώτειο Διδακτήριο, το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα δύο σχολεία χρονολογείται από το 1967 και αποτελεί μέρος του κληροδοτήματος Μιστριώτη. Η ευθύνη της διαχείρισης του κτηρίου ανήκει στο Μιστριώτειο Ίδρυμα, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρος. Το τελευταίο διάστημα, τα έσοδα του Ιδρύματος έχουν μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα οι ανάγκες συντήρησης του Διδακτηρίου να μην είναι εφικτό να καλυφθούν. Για το λόγο αυτό και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την παραχώρηση της διαχείρισης του κτηρίου από το Ίδρυμα στον Δήμο Τριπόλεως.

Το Διδακτήριο, όπως με ενημέρωσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχει μεγάλες φθορές: πεσμένοι σοβάδες, οροφές που στάζουν (ειδικά στο γυμναστήριο), μονά τζάμια που δεν προστατεύουν από το κρύο το χειμώνα ή τη ζέστη το καλοκαίρι. Πρόσφατα μάλιστα, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου προχώρησαν σε κατάληψη για τους λόγους αυτούς. Είναι ξεκάθαρο πως με αυτά τα προβλήματα, δεν  δυσχεραίνεται απλώς η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η σωματική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ.Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τα κατεπείγοντα προβλήματα του Μιστριώτειου Διδακτηρίου Τριπόλεως;

Αθήνα, 22.12.2017

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                         ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.