Πολιτικη

Συνδρομή Περιφέρειας προς πολίτες και επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 29 Ιανουαρίου 2018, παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Καλλικρατικού Θεσμού "Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης".

Την λειτουργία αυτή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτελεί ο γνωστός δικηγόρος, κ. Γεώργιος Μπουλούκος.

 

Mεταξύ άλλων, ο κ. Μπουλούκος εστίασε στις ενέργειες του σχετικά με τα λεγόμενα "κόκκινα δάνεια", αλλά και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ίδρυση Τράπεζας, καθώς η εξέλιξη αυτή, κατά την Έκθεση, θα συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και, τελικά, στο να ξεπεραστεί αυτή η τελευταία.

 

 

Ακολουθούν τα αντίστοιχα αποσπάσματα της έκθεσης:

 

 

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του Τόπου. Με την αντίληψη ότι την λύση θα την δώσουμε οι ίδιοι οι πολίτες και δεν μπορεί να περιμένουμε μοιρολατρικά τις εξελίξεις ο θεσμός του Συμπαραστάτη λειτουργεί και ως επίκεντρο και συνδετικός κρίκος για την ενημέρωση και διαχείριση κεντρικών και δυσεπίλυτων προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών ακόμη και έξω από την προβλεπόμενη αρμοδιότητα. 

 

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης και άμεσης ενημέρωσης των πολιτών  λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2017 η μοναδική και πρωτοποριακή στην λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, μέχρι σήμερα μόνο για τα κόκκινα δάνεια.  Πιστεύουμε ότι μπορούμε και αξίζει να διευρύνουμε την θεματολογία της και να την στηρίξουμε ως έναν νέο τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με την διοίκηση. Σημειωτέον ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας έγινε με την εθελοντική προσφορά γνώσης, χρόνου και εργασίας  χωρίς κανένα κόστος για την Περιφέρεια.   

 

 

Η Περιφέρεια έχει εκπονήσει σχέδιο για την ίδρυση Τράπεζας. Πρωτοβουλία που ήδη προωθείται και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την δημιουργία νέων αναπτυξιακών εργαλείων για την τοπική και περιφερειακή οικονομία. Συναφής προς την πρωτοβουλία ίδρυσης Τράπεζας πρόταση είναι η διερεύνηση της δυνατότητας και ο σχεδιασμός για την ίδρυση Fund διαχείρισης δανείων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.