Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ για Παπαδημητρίου: "Μια κατάθεση ψυχής... με ανακρίβειες"

Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στον κ. Παπαδημητρίου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιδημάρχου για το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

"Αν κάποιος θεωρεί ότι το καθεστώς των ιδιωτών εργολάβων στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι προτιμότερο από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους για την καθαριότητα, ας το πει ευθέως.  

Οι πρόσφατες αναφορές του αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου, σχετικά με το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, προβλήθηκαν ως μια κατάθεση ψυχής. Αυτό ίσως δικαιολογεί ανακρίβειες που μπορεί να αποφεύγονταν εάν η αξιολόγηση της κατάστασης ήταν πιο πρακτική από την πλευρά του.

 

Για παράδειγμα, δεν γνωρίζουμε να έχει δοθεί καμιά διαβεβαίωση από τον υπουργό Εσωτερικών, ότι θα υποχρεώσει τους προσωρινά επιτυχόντες στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις μονίμων στην καθαριότητα των δήμων, να αναλάβουν υπηρεσία. 

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να του καταλογιστεί ότι είναι ανακόλουθος, ούτε ότι αγνοεί ότι ένας τέτοιος καταναγκασμός είναι αντισυνταγματικός.

Γνωρίζουμε μόνο την επισήμανσή του ότι θα προβλέπεται το δικαίωμα των δήμων για πρόσληψη από τους προσωρινούς πίνακες. Καμία αλλαγή δεν επιχειρήθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, τόσο των δήμων όσο και των επιτυχόντων στον διαγωνισμό, βάσει των προσωρινών πινάκων.

 

Βεβαίως, μπορεί να μας διαφεύγει κάποια σχετική δήλωση του υπουργού. Εάν την έχει πρόχειρη ο κ. Παπαδημητρίου ας την παρουσιάσει, για να μη νομίσουν κάποιοι ότι διαστρεβλώνει τον λόγο δημοσίων προσώπων ώστε να υποστηρίζει τα συμπεράσματά του.  

 

Επίσης, από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχουν υποβληθεί 85.000 ενστάσεις στο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξαν περίπου 130.000 συμμετοχές. Ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός συμμετοχών, που δικαιολογείται από τον μεγάλο αριθμό θέσεων, κοντά στις 9.000 και από την μεγάλη ανάγκη για εργασία. Αντίστοιχα, δικαιολογεί και έναν μεγάλο αριθμό ενστάσεων καθώς και πρακτικά προβλήματα που προφανώς θα επιλυθούν.   

Από πουθενά επίσης, δεν προκύπτει υπόσχεση του υπουργού για εξασφάλιση δύο απορριμματοφόρων στον Δήμο Τρίπολης. Αντιθέτως, στο πλαίσιο της  πρόσφατης πρόσκλησης του προγράμματος "ΦιλόΔημος ΙΙ" προβλέπεται η αγορά μηχανημάτων έργου, πλην απορριμματοφόρων που τελούν υπό ειδικό καθεστώς.

 

Ακριβής ήταν ωστόσο ο κ. αντιδήμαρχος ως προς το ότι συνιστά αρνητική εξέλιξη για τους ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Προσωπικό που ο αριθμός του ορίστηκε από τον ίδιο τον δήμο.

 

Στόχος όλων πρέπει να είναι να ξεπεραστούν το συντομότερο τα όποια προβλήματα στην αποκομιδή. Είναι φανερό ότι σύντομα θα επιλυθούν τα πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τον διαγωνισμό, ο οποίος  θωρακίζει τους δήμους με μόνιμο προσωπικό."

 

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου ΕΔΩ

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.