Πολιτικη

Άμεση κάλυψη προσωπικού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό στη ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, προκειμένου να λειτουργούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες της, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε μείωση στις διαθέσιμες κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό - τις οποίες ο κ. Βλάσης είχε αναδείξει και με την από 01/08/2018 σχετική ερώτηση του για την έλλειψη αναισθησιολόγων - και αποδεικνύει πως το υπάρχον προσωπικό δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και των πολιτών της Αρκαδίας και τις Πελοποννήσου γενικότερα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: "Η μείωση των κλινών της ΜΕΘ ‘’δυναμιτίζει’’ την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ενώ επιπλέον δυσχεραίνει και τη διενέργεια προγραμματισμένων χειρουργείων που χρήζουν μετεγχειρητικής φροντίδας σε ΜΕΘ. Γίνεται μάλιστα πιο έντονο το φαινόμενο ασθενών υπό τεχνητή υποστήριξη, που αναγκαστικά μένουν σε απλά κρεβάτια, έως ότου βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλη πόλη".

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να έχει επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μείωση που πραγματοποιήθηκε στις διαθέσιμες κλίνες της ΜΕΘ του Παναρκαδικού αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί για τις ελλείψεις προσωπικού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρίπολης αλλά και για το πότε και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά, ώστε να επαναλειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλίνες της ΜΕΘ.

Παραθέτουμε την ερώτηση: 

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018 

Α.Π.: 1016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα:  Μείωση κλινών της ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.  

Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε μείωση στις διαθέσιμες κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρές ελλείψεις του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (όπως σε αναισθησιολόγους, την οποία πραγματεύεται η από 01/08/2018 σχετική ερώτηση μου με Α.Π.: 529) και αποδεικνύει πως το υπάρχον προσωπικό δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και των πολιτών της Αρκαδίας και τις Πελοποννήσου γενικότερα.

Η μείωση των κλινών της ΜΕΘ «δυναμιτίζει» την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, ενώ επιπλέον δυσχεραίνει και τη διενέργεια προγραμματισμένων χειρουργείων που χρήζουν μετεγχειρητικής φροντίδας σε ΜΕΘ. Γίνεται μάλιστα πιο έντονο το φαινόμενο ασθενών υπό τεχνητή υποστήριξη, που αναγκαστικά μένουν σε απλά κρεβάτια, έως ότου βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε άλλη πόλη.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

α) Έχει γίνει μείωση στις διαθέσιμες κλίνες της ΜΕΘ του Παναρκαδικού και ποια είναι αυτή; Για ποιο λόγο έγινε η μείωση; Υπήρξε επίσημη ενημέρωση;

β) Πότε θα επαναλειτουργήσουν όλες οι κλίνες της ΜΕΘ;

γ) Ποιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό στη ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης; Πώς σκοπεύετε να καλύψετε άμεσα τα υπάρχοντα κενά;

Ο ερωτών Βουλευτής

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.