Πολιτικη

Η Περιφέρεια, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι.."τσαμπουκάδες"

Το θέμα έχει προκαλέσει νέο "γύρο" αντιπαράθεσης μεταξύ παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων Περιφερειακών ΜΜΕ

 

Μετά την "επεισοδιακή" συνέντευξη του κ. Πέτρου Τατούλη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, μια απόφαση ("Πράξη") του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται να "ανάψει" και πάλι τα αίματα, καθώς  η "κόντρα" μεταξύ συγκεκριμένων ΜΜΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου φαίνεται να μην "κοπάζει", ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Εκλογών.

 

Ειδικότερα, σε "προσυμβατικό" έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο του Ε.Σ. σχετικά με ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Περιφέρειας για την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του οδικού δικτύου του Ισθμού της Κορίνθου, προέκυψε πως η εταιρεία στην οποία κατέληξε η αναδοχή του έργου είναι συμφερόντων προσώπου το οποίο έχει συγγενική σχέση α' βαθμού με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

 

Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αυτό συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας-ελληνικής και ευρωπαϊκής- για τα δημόσια έργα.

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η Πράξη έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και έχει το δικαίωμα να την "προσβάλει", όπως και ανακοινώθηκε πως θα πράξει. Επίσης, είναι γεγονός πως, σε παλαιότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, το Ε.Σ. δεν είχε βρει κάτι "μεμπτόν"..

 

H Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου, σε δηλώσεις της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η παραπάνω εταιρεία έχει αναλάβει κι άλλες φορές έργα μέσω διαγωνισμών και η διαδικασία είχε κριθεί ως "νόμιμη" από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων είναι υπεύθυνη για τα έργα και όχι "πολιτικά πρόσωπα". Επεσήμανε δε πως πρόκειται για "παρερμηνεία" του νόμου από δυο μέλη του Ε.Σ. η οποία πιστεύει πως θα διευθετηθεί.

 

Ωστόσο, ερωτηθείσα εάν, ουσιαστικά, συνδέει την εν λόγω απόφαση με το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών-καθώς η "Πράξη" εκδόθηκε 2 ημέρες μετά-, δήλωσε πως "σκέπτεται διάφορα"! Τέλος, χαρακτήρισε ως "πολύ ενδιαφέρουσα" την περίοδο που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, με την ανάληψη της θέσης του Περιφερειάρχη από τον κ. Νίκα.

 

Νικολάκου: "Τσαμπουκάδες δεν σηκώνω εγώ!"

 

Από εκεί και πέρα, όμως, είχαμε-και πάλι..- σκηνές "απείρου κάλλους", τις οποίες, δυστυχώς, είδαν, μέσω τηλεοπτικών δεκτών και κυρίως αναπαραγωγών στο διαδίκτυο, πολλοί Έλληνες πολίτες.

 

Συγκεκριμένα, παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής πολιτικού σχολιασμού ήρθε-για πολλοστή φορά- σε αντιπαράθεση με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νικολάκου, με την τελευταία να έρχεται σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί του-σε σαφώς ηπιότερο τόνο απ' αυτόν που επικράτησε στην περίφημη συνέντευξη αλλά οπωσδήποτε είχαμε, και πάλι, ανταλλαγή "αγοραίων" εκφράσεων.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.