Πολιτικη

"Γραμμή" Τατούλη κατά υποψηφίων Βουλευτών!

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, την 1η Ιουλίου 2019.

 

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δηλώνει "παρών" και βέβαιος πως δεν θα μπορέσουν "κάποιοι" να γυρίσουν την Περιφέρεια "πίσω", λόγω άγνοιας και ανικανότητας, όπως, ουσιαστικά, υποστήριξε.

 

Ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τατούλης την πρώτη Ιουλίου, αναφέρθηκε, κυρίως σε δυο θέματα υψίστης σημασίας για την Πελοπόννησο: την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Περιφέρειας στο οικόπεδο που είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία "Δυτικά της Κρήτης" αλλά και στη διαδικασία υλοποίησης του αγωγού "East Med" που ξεκινάει από το Ισραήλ και προβλέπεται να μεταφέρει φυσικό αέριο προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέσω Ελλάδας και Πελοποννήσου.

 

Πέρα από τα δυο παραπάνω θέματα, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, αλλά και παρότρυνε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή Βουλευτών για την Πελοπόννησο στις 7 Ιουλίου, τονίζοντας πως οι "αχάριστοι αποστάτες"- δηλαδή όσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Νέας Πελοποννήσου" αποχώρησαν απ' αυτήν με "αντίτιμο" μια Βουλευτική υποψηφιότητα κατά τον κ. Τατούλη- θα πρέπει να "τιμωρηθούν" στην κάλπη.

 

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε "θλιβερή" την εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Νίκας είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του είτε στις παρουσίες του στα ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως είναι διαθέσιμος ανά πάσα ώρα να τον ενημερώσει για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια, αρκεί ο νέος Περιφερειάρχης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα όσα έχει δηλώσει κατά του κ. Τατούλη και της οικογένειάς του.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

"Η εκλογική διαδικασία δεν στηρίζει τον απαιτούμενο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών. Η παρότρυνση για αποστασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ατόπημα και βάζει "μπουρλότο" στη δημοκρατική λειτουργία. Τα φαινόμενα αυτά μας γυρίζουν πολύ πίσω."

 

"Είμαστε ευτυχείς για την εξέλιξη με την υπογραφή της ενοικίασης του οικοπέδου "Δυτικά της Κρήτης" το οποίο είναι ελπιδοφόρο και με μεγάλες προσδοκίες σχετικά με τον ορυκτό του πλούτο. Χωρίς βοήθεια από κανέναν φορέα, πετύχαμε αποτέλεσμα που κανείς δεν περίμενε. Με την κατοχύρωση του δικαιώματός μας αυτού, έχουμε "θωρακίσει" με οικονομική αυτοδυναμία την Περιφέρεια. Χρόνος υλοποίησης θα είναι μεν μια εξαετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επισπευσθεί. Είμαι πεπεισμένος πως η Ε.Ε. θα μπει στη λογική της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο αγωγός "East Med" αποτελεί έργο τεράστιας γεωπολιτικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα και την Πελοπόννησο. Θα είμαστε παρόντες για ν' αποτρέψουμε αυτούς που..δεν μπορούν ν' ασχολούνται!"

 

"Θλιβερή η εικόνα του νέου Περιφερειάρχη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια , σύμφωνα με τους Εταίρους μας, διαθέτει το πιο δυναμικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που εκτελείται μ' αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά. Κάποιοι προσπαθούν να συκοφαντήσουν, έχοντες απόλυτη άγνοια."

 

Τέλος, ο κ. Τατούλης έθιξε και το ζήτημα της παρουσίας των ονομάτων δυο ιδιοκτητών Περιφερειακών ΜΜΕ της Πελοποννήσου στη "λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου" που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μελλοντικά, αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.