Πολιτικη

Αλλαγές ή "τίτλοι τέλους" για το ΚΙΝΑΛ;

Το πάλαι ποτέ "κραταιό" ΠΑΣΟΚ έχει, οριστικά, περάσει στην Ιστορία, πλην συγκλονιστικού απροόπτου..

 

Το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών ήταν μια καθαρή αποτυχία για το Κίνημα Αλλαγής- αν δεν θέλουμε να "κρυβόμαστε" πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι- καθώς το ίδιο είχε "θέσει ψηλότερα τον πήχη" απ' ότι ίσως θα έπρεπε, μέσω της ρητορικής των στελεχών του αλλά και της επικοινωνιακής του καμπάνιας.

 

Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως αρκετά "πρωτοκλασάτα" στελέχη είτε θα εγκαταλείψουν το Κίνημα για ν' αναζητήσουν καλύτερη "τύχη" αλλού είτε και θα σταματήσουν την ενεργή τους παρουσία στα πολιτικά δρώμενα.

 

Το επιχείρημα "Μείναμε πιστοί στα δύσκολα", δεν "συγκίνησε" παρά ελάχιστους ψηφοφόρους που έδωσαν στο ΚΙΝΑΛ μια υποτυπώδη αύξηση στην εκλογική του επιρροή σε σχέση με το 2015. Κι αυτό, μετά από μια τετραετία "λυσσαλέας" αντιπολίτευσης απέναντι στον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευσης που συχνά οδήγησε σε αντιφατικές και μη "προοδευτικές" επιλογές, ειδικά όσον αφορά την κοινοβουλευτική "συμπεριφορά" των Βουλευτών του Κινήματος.

 

Με 22 Βουλευτές στην επόμενη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ είναι άνετα μεν τρίτο κόμμα, αλλά έχει πολύ μεγάλη απόσταση από τους δυο βασικούς, πλέον, πόλους της Ελληνικής πολιτικής, τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η "φτώχεια", φυσικά, φέρνει γκρίνια και μουρμούρα στο ΚΙΝΑΛ που, ήδη, βλέπει στελέχη να κατευθύνονται προς Ν.Δ., άλλα να καλούν σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα να δηλώνουν απαξιωτικά "δεν ασχολούμαι πλέον"..

 

Πολλά και τα παράπονα από υποψηφίους του κόμματος οι οποίοι, κατά την άποψή τους, δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

Είναι δεδομένο, πιστεύω, πως το Κίνημα Αλλαγής, αν θέλει να παραμείνει ως διακριτός πολιτικός φορέας, οδηγείται σε αλλαγή ηγεσίας και, πιθανώς, σε κάποια σύγκλιση με άλλες δυνάμεις της Ελληνικής Κεντροαριστεράς-ουσιαστικά με τον βασικό της πόλο, τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

 

Υπάρχει και η τάση, βέβαια, για σύγκλιση με τη Ν.Δ. αλλά, αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο μοιάζει πολύ "μακρινό", καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει, προς ώρας, ανάγκη να "επεκταθεί" προς το "Δημοκρατικό Κέντρο."

 

Αυτό ίσως διαφοροποιηθεί στην πορεία "ζωής" της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής έχει τρεις στρατηγικές επιλογές:

 

-Προσέγγιση με ΣΥΡΙΖΑ και πιθανή αφομοίωσή του απ' αυτόν

 

-Στασιμότητα, αναβλητικότητα και αναμονή του "εκλογικού θανάτου" ή της διάσπασης και διάλυσής του και

 

-Σαφή "δεξιόστροφη" πορεία, με προοπτική προγραμματικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. σε μια σειρά από θέματα.

 

Και οι τρεις αυτές στρατηγικές, έχουν ένα κοινό στοιχείο: Σε καμία εξ αυτών δεν διαθέτει το ΚΙΝΑΛ την πρωτοβουλία ούτε τον πρώτο λόγο.. Ακούστηκε, πάντως, η επαναφορά της ονομασίας "ΠΑΣΟΚ"..Ωστόσο, αν είναι να μιλήσουμε για..ταινίες με "ζόμπι", θα το κάνουμε σε άλλη στήλη..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.