Πολιτικη

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 70 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Τον τελευταίο καιρό είναι προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Υγεία».

Είχε γεννηθεί την 1η Δεκεμβρίου 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Βόνης.

Το 1969, κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας, ήταν μέλος των Φίλων του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) Δυτικής Γερμανίας, πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βόννης.

Το 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και συνδιοργανωτής των πρώτων οργανώσεων του κόμματος στη Δυτική Γερμανία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, άσκησε τη δικηγορία στην Αθήνα.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.