Πολιτικη

Η.Π.Α.: Ο Τραμπ.."χαντάκωσε" τους Ρεπουμπλικανούς

"Καταιγιστικές" οι εξελίξεις στις Η.Π.Α. καθώς ο απερχόμενος Πρόεδρος έχει προκαλέσει..χάος στο κόμμα του!

Οι επαναληπτικές εκλογές για 2 θέσεις του Κονγκρέσου των Η.Π.Α. στην πολιτεία της Τζόρτζια, οδηγούν, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το νέο Πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν στον "απόλυτο" έλεγχο και των δυο νομοθετικών σωμάτων του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Παράλληλα, σήμερα, 6η Ιανουαρίου 2021, θα συνεδριάσει το παραπάνω σώμα προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ένα αποτέλεσμα που ο Ντόναλντ Τραμπ και μεγάλη μερίδα στελεχών του κόμματός του επιμένουν ν' αμφισβητούν.

Αναμένεται να υπάρξει, κι επίσημα, το λεγόμενο "challenging" (πρόκληση)  απέναντι στο αποτέλεσμα στην αποψινή συνεδρίαση, χωρίς, ωστόσο, να διαφαίνονται σοβαρές πιθανότητες ν' αλλάξει κάτι, επί της ουσίας.

Ήδη, επιφανή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που διαφωνούν με τους χειρισμούς του Προέδρου Τραμπ, αποδίδουν σ' αυτόν την νέα εκλογική ήττα και, κατά συνέπεια, την πλήρη επικράτηση των Δημοκρατικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα επόμενα, τουλάχιστον, 2 χρόνια.

Να σημειώσουμε πως, πριν από λίγες ημέρες, η εφημερίδα "Ουόσινγκτον Ποστ" είχε αποκαλύψει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Τραμπ και του Κυβερνήτη της πολιτείας της Τζόρτζια, όπου ο πρώτος ζητούσε από τον δεύτερο να του.."βρει"  ψήφους για να "γυρίσει" το εκλογικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο κ. Μπάιντεν έχει κερδίσει την πολιτεία με κάτι λιγότερο από 12.000 ψήφους διαφορά και έχουν γίνει τρεις (!) επανακαταμετρήσεις. 

Ευρώπη και Ελλάδα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις Η.Π.Α. καθώς, μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν πυρετώδεις επαφές και διαβουλεύσεις για ν' αποκατασταθεί, καταρχάς, το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., είτε όσον αφορά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (Ν.Α.Τ.Ο.) είτε και άλλες διεθνείς συμφωνίες, όπως αυτή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

(φωτογραφία: σατιρικό στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο Πρόεδρο των Η.Π.Α από το τηλεοπτικό  σόου του Τζίμι Κίμμελ)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.