Πολιτικη

Απαλλάσσεται και το λιανεμπόριο από την πληρωμή ενοικίου τον Μάρτιο

Το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο ύψος των 5,9 δισ. ευρώ ανέρχεται το α' τρίμηνο εφέτος το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς πλέον το μηνιαίο κόστος στην οικονομία από την υγειονομική κρίση διαμορφώνεται σε 2,4 δισ. ευρώ, ενώ λόγω των αποφάσεων των δύο τελευταίων εβδομάδων για τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπάρχει ένα επιπλέον μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος 750 εκατ. ευρώ.

Δηλώνοντας ότι "το υπουργείο Οικονομικών θα είναι κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, όμως οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι απεριόριστοι", ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι και το λιανεμπόριο θα απαλλαγεί τον Μάρτιο από την υποχρέωση πληρωμής ενοικίου, πως θα παραταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά, στις μεταφορές, στους κινηματογράφους και στις θεατρικές παραστάσεις, στις μεταφορές και στον τουρισμό, και προανήγγειλε δύο ακόμη κύκλους «επιστρεπτέας προκαταβολής» (τον 6ο και 7ο) συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.