Πολιτικη

Συνάντηση Τζιούμη-Παπαθανάση (pics-vd)

Δήμαρχος Τρίπολης και αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης συζήτησαν  το θέμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση υποδέχτηκε, το πρωί της Τρίτης (21/9/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με συνεργάτες του, στο Δημαρχείο της πόλης.

Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν ο Πρόεδρος του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο οποίο συμπεριελήφθη ο Δήμος Τρίπολης.

"Ο Δήμος Τρίπολης σαφώς αναγνωρίζει ότι στο Δήμο Μεγαλόπολης, υπάρχουν οι μεγαλύτερες συνέπειες από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, σαφώς όμως επηρεάζεται και ο Δήμος Τρίπολης", υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Τζιούμης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις του Δήμου για έργα που έχουν προεγκριθεί και συνεργασία με το υπουργείο και τον κ. Μουσουρούλη, θα εξειδικευτούν οι προτάσεις, ώστε ο Δήμος Τρίπολης και η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης να αξιοποιήσουν αυτά τα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης για την εξαιρετική συνεργασία. Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι αποτελεί στοίχημα, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές που λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για όλους τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι η Μεγαλόπολη θα έχει τα μεγαλύτερα κίνητρα, αλλά σημείωσε ότι και οι Δήμοι Τρίπολης, Οιχαλίας και Γορτυνίας θα βρίσκονται κοντά στα κίνητρα της Μεγαλόπολης, για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Παπαθανάση στις επετειακές εκδηλώσεις της Άλωσης και του δώρισε το λεύκωμα από την εικαστική έκθεση ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, από τη συλλογή των ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΪΤΑΝΑΡΗ & ΙΩΣ ΝΤΟΛΚΑ στο Πνευματικό Κέντρο.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.