Πολιτικη

Επιτροπή Αγώνα Αθήναιου: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης της μονάδας ζωοτροφών στο Αθήναιο.

Ο αγώνας των κατοίκων για να μη μετεγκατασταθεί στο Αθήναιο η ρυπογόνα μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων για να μην καταστρέψει την ευρύτερη περιοχή, φέρνει αποτελέσματα.

Η καθολική αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, οι συγκεντρώσεις, οι καθημερινές συζητήσεις και συσκέψεις, η συλλογή πάνω από 600 υπογραφών σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλαίσιο και αιτήματα οδήγησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρει μια απόφαση σε θετική κατεύθυνση. 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 6-10-2021 παρευρέθηκε η Επιτροπή Αγώνα και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας.

Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση με το αγωνιστικό πλαίσιο και τα αιτήματα που με ανοιχτές και μαζικές διαδικασίες διαμορφώσαμε με βάση το οποίο έγιναν τόσες συγκεντρώσεις και το υπέγραψαν μέχρι τώρα πάνω από 600 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για πρώτη φορά πήρε απόφαση που συμφωνεί με τα βασικά μας αιτήματα όπως:

-  Να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.

- Να ξηλωθούν τώρα και να απομακρυνθούν όσα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο.

- Να μην εγκατασταθούν στην περιοχή άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικών μονάδων, βιοαέριο, καύση απορριμμάτων, πυρινελαιουργείων, Α.Π.Ε., κλπ.

Είναι μια καλή απόφαση, ένα ακόμη όπλο στο μακροχρόνιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Αν στήριζαν την πρότασή μας όπως έκαναν όλες οι άλλες παρατάξεις και οι παρατάξεις Νίκα και Τατούλη θα ήταν ακόμη καλύτερη. 

Το έχουμε καθαρό από την αρχή, το δίκιο είναι με το μέρος μας και δεν πρόκειται να κριθεί ούτε στα συμβούλια ούτε στα δικαστήρια, θα κριθεί στον ενωμένο και καλά οργανωμένο αγώνα μας. 

Κερδίσαμε άλλη μια μάχη, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με περισσότερες συμμαχίες, μέχρι να κερδίσουμε και τον πόλεμο, μέχρι να τα μαζέψουν και να φύγουν από τον τόπο μας όπως τα μάζεψαν και έφυγαν και από τα Λεχαινά. 

Αυτοί που ήξεραν και δεν μίλαγαν, αυτοί που συγκάλυπταν το έγκλημα, συνεχίζουν να είναι απόντες από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και να αυτοαποκαλύπτονται.

Δεν έχουν υπογράψει το αγωνιστικό πλαίσιο των κατοίκων, δεν στήριξαν την πρόταση της Επιτροπής Αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να διαδίδουν διάφορα στο σκοτάδι. 

Ο καθένας όπως ετάχθη. 

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε πιστέψει απόλυτα στο δίκιο μας και θα το επιβάλουμε προσπερνώντας κάθε εμπόδιο.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.