Πολιτικη

Γούργαρης: Σχεδιάζουν να φέρουν τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Τρίπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα που παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη του Πέτρου Τατούλη, δηλώνει υπερήφανη γιατί με την βοήθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. (Μέχρι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήρθε γι’ αυτό στην Παλαιόχουνη) ολοκληρώνει το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρησης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις μακροχρόνιας εγγυημένης υψηλής κερδοφορίας για την εταιρεία και μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου. 

Αξιοποιώντας όλες τις αντιλαϊκές προϋποθέσεις που της εξασφάλισε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, την κυβερνητική στήριξη και τη συμπαιγνία των Δημοτικών αρχών και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), με περίσσιο θράσος μεθοδεύει τώρα τη συγκέντρωση των απορριμμάτων όλης της Περιφέρειας στην Παλαιόχουνη.

Ήδη αναγγέλθηκε η μεταφορά απορριμμάτων των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης ακούγεται της Πύλου και σιγά-σιγά θα έρθουν όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο. 

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη δηλώνει το ίδιο υπερήφανη και δικαιωμένη γιατί αυτή με τη στήριξη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΕΝΟΥ, προετοίμασε το «αναπτυξιακό για την περιοχή έργο» διαμόρφωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις και εκφράζει δικαιολογημένα παράπονα γιατί δεν πρόκανε να κόψει αυτή την κορδέλα της παράδοσης στην ΤΕΡΝΑ. 

Ποιος δεν θυμάται την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 που την υπέγραψε ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο και την προσυπέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για να επιταχτεί η γη στην Παλαιόχουνη και να ολοκληρωθεί το έργο. 

Ενώ καμαρώνουν και προπαγανδίζουν το εμβληματικό τους έργο, «που θα λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων και θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή», οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι (μόνο) της Αρκαδίας Γιαννακούρας, Παπαντωνίου και Ρουμελιώτης παριστάνουν τους ανήσυχους για τις συνέπειες της πολιτικής τους προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 

Λες και δεν είναι αυτοί που έφεραν τα σκουπίδια στην πόρτα μας. Λες και δεν έγινε επί των ημερών τους η συνένωση των τριών Διαχειριστικών Ενοτήτων σε μία. 

Όμως δεν μπορώ να κατανοήσω τις δηλώσεις και κάποιων «αριστερών». Ποιο είναι το όφελος αν η Ε.Ε καθορίσει από ποια τσέπη τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου θα χρηματοδοτήσουν την ΤΕΡΝΑ, δηλαδή από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στις μεθοδεύσεις για συγκέντρωση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη αυτοί βλέπουν αδυναμία της ΤΕΡΝΑ να παίξει το ρόλο της!!!

Είναι προφανές ότι οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στη Μεγαλόπολη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς την απολιγνιτοποίηση, δρομολόγησαν και τρέχουν την καύση απορριμμάτων και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και όχι μόνο. 

Στην Παλαιόχουνη ξεκινάνε τη συγκέντρωση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου στέλνοντας το βαρύ λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα.

Κολλητά στην Παλαιόχουνη στο Αθήναιο, παρά την καθολική άρνηση κατοίκων και φορέων η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τη μετεγκατάσταση της ρυπογόνας μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που έκλεισε  με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στα Λεχαινά Ηλείας. 

Μας θέλουν ΧΑΒΟΥΖΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη σε Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές τωρινές και πρώην και να οργανώσουν τον Αγώνα τους για να μην γίνουμε ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, για να μην πληρώνουμε τα σκουπίδια ακριβότερα από το ψωμί μας. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.