Πολιτικη

Ομόφωνο ψήφισμα του Πε.Συ. Πελοποννήσου για τους αγρότες

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Μετά από πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης με ομόφωνο ψήφισμα, εκφράζει την συμπαράστασή του και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που αυτή τη περίοδο είναι στους δρόμους του αγώνα και στα μπλόκα.

Συγκεκριμένα το ομόφωνο ψήφισμα αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Πελοπόννησο και σε όλη τη χώρα, βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.).

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. 

• Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών και όλων όσων έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους (ζημιές από παγετό κλπ).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.