Πολιτικη

Πώς σχολίασε ο Χρ. Στάικος την επικαιρότητα στο ertnews

Στην εκπομπή #AnalyseTo βρέθηκε προσκεκλημένο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διεκδικούμε θετική ψήφο με την εναλλακτική μας πρόταση-Στόχος ένα νέο και αποτελεσματικό κράτος, με αειφόρο ανάπτυξη και υγιή επιχειρηματικότητα για μια δίκαιη ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση για όλους.

-Καλάθι νοικοκυριού

Μείωση αγοραστικής δύναμης κατά 40% των χαμηλόμισθων σύμφωνα με ΓΣΕΕ και επιδείνωση οικονομικού κλίματος με υποχώρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό εικοσαετίας σύμφωνα με ΙΟΒΕ, δείχνουν ότι οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς μείωση τιμών και παρεμβάσεις στον πυρήνα της ακρίβειας-αισχροκέρδειας με μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ και αύξηση μισθών. Η κρίση είναι συσσωρευμένη και δεν φτάνει το καλάθι του νοικοκυριού. 

-Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πολλαπλές κρίσεις-πανδημία, κλιματική αποσταθεροποίηση, ενεργειακό, αύξηση κοινωνικών ανισοτήτων-χρειάζεται σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο -και το έχουμε δει ιστορικά-ισχυρή δημόσια παρέμβαση. Και η ΝΔ δεν το πιστεύει ιδεολογικοπολιτικά. πχ Υποβαθμίζει την Δημόσια Υγεία όταν φαίνεται ότι πάμε να ξεπεράσουμε την πανδημία γιατί δεν το πιστεύει. Στα ενεργειακά-ιδιωτικοποιεί δίκτυα, υποδομές και ΔΕΗ την ώρα που χρειάζεται εργαλεία για να μην υπάρχει αισχροκέρδεια.

-Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά στο ζήτημα των υποκλοπών.Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, δημοσιογράφους και άλλους και αυτό είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας και αφορά το κράτος δικαίου. Υποκλοπές τέλος ή υποκλοπές και παρακολουθήσεις δίχως τέλος;

Ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί "γραμμή" Βορίδη, ο οποίος λέει ότι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιστρέψει η Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη στην κυβέρνηση.  Κάνουν αυτή την προσπάθεια και οι παρακολουθήσεις είναι σε αυτό το στοιχείο. Και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το επιδιώκει. Δεν θα τα καταφέρουν. Και τα ζητήματα θα βγουν στο φως και εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές.

-Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ έχει φθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβαίνει σταθερά και η στρατηγική μας για προοδευτική κυβέρνηση, όσο περνάει ο καιρός, κερδίζει. Ταυτόχρονα με την ενναλακτική μας πρόταση που καταθέσαμε στη ΔΕΘ με τις 6 εθνικές προτεραιότητες. Με τις προτάσεις μας θα κερδίσουμε-Διεκδικούμε θετική ψήφο. 

Η προοδευτική κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση να βγούμε πρώτοι από την κάλπη της απλής αναλογικής. Και αυτό είναι και αναγκαίο και εφικτό.

Η στρατηγική αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη έχει ηττηθεί.

Και τώρα το πρόγραμμά μας είναι ανοιχτό για να συζητήσουμε και υπάρχουν πολλές κοινές προτάσεις και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜΕΡΑ25.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια η ζωή θα το δείξει. Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές με την εναλλακτική μας πρόταση. 

Στόχος ένα νέο και αποτελεσματικό κράτος, με αειφόρο ανάπτυξη και υγιή επιχειρηματικότητα για μια δίκαιη ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση για όλους που δεν θα αφήνει κανένα πίσω. 

Από την εκπομπή #AnalyseTo στην ΕΡΤnews.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.