Εκλογες 2019

Χρήστος Στάικος: Παρέμβαση για νεολαία/εργασία

"Στηρίζουμε τη Δημόσια, Δωρεάν και Δημοκρατική Παιδεία."

"Ενισχύουμε την έρευνα και την τεχνολογία. 

Δημιουργούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα υψηλής ποιότητας ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους νέους και τις νέες ανεξάρτητα από την καταγωγή, την οικονομική και κοινωνική τους θέση, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. 

Για εμάς η γνώση είναι δικαίωμα.

Η εργασία είναι δικαίωμα.

Καταργήσαμε τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό των 428 ευρώ για τους νέους και αυξήσαμε τον κατώτατο κατά 11%. Παλέψαμε και παλεύουμε για την εξάλειψη της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.

Οι δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, μπορούν να γίνουν από τις πιο δυναμικές και αναπτυσσόμενες πτυχές της οικονομίας μας. Εικαστικές, παραστατικές και εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product και web design), εκδόσεις λογισμικού, προγραμματισμός, visual arts, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, εκδόσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση, μουσεία, βιβλιοθήκες, μόδα, ένδυση/υπόδηση. Αυτό το ευρύ και ετερόκλητο φάσμα δραστηριοτήτων μπορεί να ευνοήσει την εργασία και την δημιουργικότητα των νέων, να αποφέρει έσοδα στην οικονομία μας και να επιτρέψει σε χιλιάδες ανθρώπους να μείνουν και να επιβιώσουν οικονομικά στον τόπο τους, χάρη στο ταλέντο τους. 

Δίνουμε ευκαιρίες και κίνητρα για την καινοτομία, την αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και την προβολή τους στις διεθνείς αγορές.

Η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, με αυξημένους μισθούς αποτελεί κοινωνική ανάγκη και εθνικό μας στόχο.

Μπορούμε!"

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.