Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις στην Ι.Μ Καλτεζών για την Α' Πελοποννησιακή Γερουσία (photos)

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 εορτάστηκε η 197η Επέτειος από την Σύσταση της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών.

Σχόλιο του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα:

 Επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Καλτεζών για την Σύσταση της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας, στις 26 Μαΐου του 1821... Ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Αρκαδία, όπως πολλά ακόμα...

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας έχει προγραμματίσει δύο έργα για την περιοχή. Το ένα αφορά στην ύδρευση των χωριών, συγκαταλέγεται και η Ιερά Μονή Καλτεζών, που το Καλοκαίρι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη νερού. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Ένα δεύτερο σημαντικό έργο, το οποίο δυστυχώς έχει "κολλήσει" στην γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, είναι το έργο της αποκατάστασης των κελιών της Μονής, που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Παρόλο που υπάρχουν τα χρήματα και η μελέτη η Προγραμματική Σύμβαση, λόγω Υπουργείου Πολιτισμού, δεν έχει υπογραφεί.. Η ευχή μου είναι σύντομα να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να ξεκινήσει και αυτό το έργο, που είναι πολύ κρίσιμο για την Μονή.

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.