Συνεντευξεις

"Η τέχνη είναι το μαλακτικό της ψυχής" (ηχητικό)

Για τη θεατρική παράσταση, που παρουσιάζει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας, μίλησε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" η κα. Ευφροσύνη Χατζοπούλου.

 Τι εστί Φιλουμένα Μαρτουράνο;

Το αριστούργημα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο ξεκίνησε από θεατρικό έργο και συνέχισε ως κινηματογραφική ταινία γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στη σκηνή και στην οθόνη.

Πραγματεύεται την ιστορία της Φιλουμένα Μαρτουράνο, μιας βασανισμένης γυναίκας που ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου Ντομένικο Σοριάνο. Η ώριμη πια Φιλουμένα ζητάει από τον Ντομένικο να την παντρευτεί και ταυτόχρονα του αποκαλύπτει ότι έχει τρεις γιους.

Ένας από αυτούς τους γιους είναι καρπός της συνεύρεσης που είχαν παλαιά ο Ντομένικο και η τότε πόρνη Φιλουμένα. Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής, με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, το έργο έχει απροσδόκητο φινάλε. 

Το έργο έχει μεταφερθεί και στην κινηματογραφική οθόνη της Ελλάδας αλλά και του παγκόσμιου σινεμά, με πλέον γνωστή μεταφορά εκείνη του Κάρλο Πόντι με πρωταγωνιστές τους Σοφία Λόρεν και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Στην Τρίπολη παρουσιάζεται η παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από τις 4 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουνίου!

Το αντίτιμο του εισιτηρίου ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

-Γιατί επέλεξε η Θεατρική Ομάδα να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο; Ποια η σύνδεσή του με τα σύγχρονα προβλήματα;

-Γιατί "η τέχνη είναι το μεγαλύτερο μαλακτικό της ψυχής";

-Τι κάνει την ανταπόκριση του κόσμου τόσο μεγάλη;

-Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης;

- Ποιο είναι το μήνυμα, που στέλνει η κα Χατζοπούλου στα παιδιά, που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις;

 Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.