Διαφορα

Με ποιες επαγγελματικές ομάδες ξεκινούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει τη συνέχεια.

Από τους εργαζομένους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τους υγειονομικούς θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού ο δεύτερος γύρος (μετά την ΕΜΑΚ) υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας, με αιχμή του δόρατος την μετάλλαξη Δέλτα, επισπεύδει τον σχετικό κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος αρχικά προοριζόταν να ξεδιπλωθεί από το Σεπτέμβριο και μετά, σε «ουδέτερο χρόνο», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τελευταίο διάστημα, οι σχετικές κυβερνητικές διαρροές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου από τον Αύγουστο, ωστόσο τελικά δεν αποκλείεται η διαδικασία να έρθει ακόμα πιο μπροστά χρονικά και να ξεκινήσει από τον τρέχοντα μήνα (αρχικά με τις δομές φροντίδας), προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα βασίζονται στο πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προτεραιότητες, βασικό μέλημα είναι να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό και τις μεταλλάξεις του, οπότε -σύμφωνα με τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία- θα πρέπει να προστατευτούν όσοι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τα άτομα αυτά.

"Θα πρέπει να είναι προστατευμένοι οι ίδιοι, για να προστατεύουν και τους άλλους", σημειώνουν χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η όλη διαδικασία είναι καθ’ όλα συνταγματική.

Το ίδιο άλλωστε κρίθηκε και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ, στελέχη της οποίας είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, αμφισβητώντας την απόφαση. "Πρόκειται για κρίσιμη δομή του κράτους, από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς", είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και με αυτή τη λογική λειτουργεί και με τις νέες επαγγελματικές ομάδες το πρωθυπουργικό επιτελείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.