Επικαιροτητα

Μία στις 5 επιχειρήσεις θα ενισχυθεί από την Περιφέρεια

Υποβλήθηκαν 8.302 αιτήσεις σε σχετικό πρόγραμμα, αλλά τα 40 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν μόνο σε 1.704 επιχειρήσεις!

Αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με την οποία εγκρίνονται οι πίνακες αποτελεσμάτων όσον αφορά τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 1.704 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια. 

Όπως είχε γίνει γνωστό συνολικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποβλήθηκαν 8.302 αιτήσεις ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ωστόσο από αυτές οι 5.831 (!) -δηλαδή σχεδόν 2 στις 3- "κόπηκαν" λόγω εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. 

Ακόμη 733 δεν θα λάβουν ενίσχυση καθώς δεν πληρούσαν τυπικούς λόγους και 34 επειδή δεν είχαν υποβάλει πλήρη αίτηση.

Επί της ουσίας ενίσχυση θα λάβει μόλις το 20,5% των επιχειρήσεων που την αιτήθηκαν με τους επαγγελματίες και της Αρκαδίας να εκφράζουν την έντονη απορία τους γιατί να μην ήταν διαθέσιμο μεγαλύτερο ποσό και να μην μείνουν εκτός προγράμματος τόσες επιχειρήσεις λόγω... προϋπολογισμού.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση του κ. Νίκα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε καταστήσει σαφές ότι: "η Περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ, θα διαθέσει σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου 40.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τα οποία θα ωφελήσουν περί τις 2.000 επιχειρήσεις". 

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλη την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.