Επικαιροτητα

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Χαρδαλιάς!

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, που δεν περνάει και τις ευκολότερες ώρες της θητείας του, "ξέσπασε" στη σημερινή ενημέρωση για το θέμα της μουσικής!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, ο κ. Χαρδαλιάς, ερωτώμενος σχετικά με την, υποτιθέμενη, "ανταρσία" την οποία κάποια προωθούν σε σχέση με την αναπαραγωγή μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης, είπε, σ' έντονο ύφος, τα εξής:

"Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση, η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και έχει αποδειχτεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει πως αν τραγουδήσω θα υπάρξουν σταγονίδια, η μουσική είναι συνδυασμένη με τον χορό που σημαίνει μη τήρηση μέτρων. Η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ που δημιουργεί χαλάρωση. Να σταματήσει η λογική του παραλόγου. Βήμα-βήμα, δεν μπορεί τη στιγμή που η πλειοψηφία κάνει θυσίες να συζητάμε λογικές αντάρτικου!"

Μάλιστα, τόνισε πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα- σ.σ. πιθανώς, στις 15 Ιουνίου. Κατά τα λοιπά, ο κ. Χαρδαλιάς, ουσιαστικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών "lockdown" σε μορφή αντίστοιχη με αυτή που βιώσαμε από το Νοέμβριο μέχρι και πριν λίγο καιρό, αναφέροντας τα μέτρα που θα ισχύουν εφόσον διαπιστωθεί σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση σε μια περιοχή. Τα μέτρα αυτά είναι, περίπου, αυτά που ισχύουν σ' όλη τη χώρα σήμερα, με κάποιες εξειδικευμένες απαγορεύσεις.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε πως από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, κάθε πολίτης θα μπορεί να πληροφορείται, μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr, την εξέλιξη της πανδημίας ανά περιοχή και, ειδικότερα, τέσσερεις δείκτες:

Τον δείκτη θετικότητας

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000

Την πορεία των κρουσμάτων

Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή

 

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως από την ερχόμενη Δευτέρα, επαναλειτουργούν:

Τα γήπεδα 5Χ5 και αυτά του μπάσκετ, σε ερασιτεχνικό επίπεδο με self test και τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις

Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες

Εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.