"Indemodable"..*

Και, "ξαφνικά", πολλά έγιναν "ντεμοντέ" στην Ελλάδα..
"Ντεμοντέ" η προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών, "ντεμοντέ" η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας, "ντεμοντέ" το δίκαιο εκλογικό σύστημα, "ντεμοντέ" ακόμα και η, αντικειμενικώς, ισορροπημένη φορολόγηση..
Χωρίς αμφιβολία, η προηγούμενη- κι επόμενη, απ' ότι φαίνεται..- Κυβέρνηση, είχε "πεδίο δόξης λαμπρόν", όσον αφορά την "λογικοφανή" ανάλυση μιας πραγματικότητας που αφορά την ημεδαπή οργανωτική νοοτροπία και "κουλτούρα": Το κόμμα που ευθύνεται- πιθανώς περισσότερο από κάθε άλλο, διαχρονικά-, για την "κατάντια" στην οποία έχει περιέλθει, για παράδειγμα, το Ε.Σ.Υ. (το οποίο άλλα κόμματα, βέβαια, προσπάθησαν να "σώσουν" με ημίμετρα), εμφανίζεται, οψίμως, ως η "μοναδική εναλλακτική" για τη...σωτηρία του!
Φυσικά, όλα είναι σχετικά..Στο παράλληλο "σύμπαν", όπου φαίνεται να παρεπιδημεί ο προγραμματικός λόγος της Ν.Δ., η "αισιοδοξία" υπάρχει απλά για να..υπάρχει, χωρίς να στοιχειοθετείται από, σχεδόν, κανένα δεδομένο, η Ελλάδα είναι μια..."πανίσχυρη" χώρα- που, απλά, κανένας δεν φαίνεται να υπολογίζει σοβαρά και της οποίας οι συμμαχίες βασίζονται στην.."προβλεψιμότητά" της!
Οι παραπάνω, προφανώς, "νεωτερικές" και "μοδάτες" πρακτικές, έχουν καταστεί "δημοφιλείς", επειδή έχουν προκύψει συγκεκριμένες συνθήκες:
Κατά πρώτον, οι Έλληνες πολίτες έχουν φθάσει στο "μη περαιτέρω", μετά την τελευταία δεκαπενταετία, και δεν θέλουν άλλες "φασαρίες". Προφανώς, βέβαια, είναι κατεξοχήν "μικροαστικό" να επιθυμείς, ως "μάννα εξ ουρανού", την, δήθεν, ασφάλεια με οποιοδήποτε κόστος, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με απογοητευμένους, αδιάφορους και ανενημέρωτους πολίτες, που, ανέκαθεν, δεν διακρίνονταν για την κριτική τους ικανότητα, σε μεγάλο ποσοστό.
Κατά δεύτερον, δεν υπάρχει σοβαρή "εναλλακτική", αυτή τη στιγμή- και, πιθανώς, να μην εμφανιστεί τέτοια στο εγγύς μέλλον, ειδικά εάν διατηρηθεί η "παντοδυναμία" συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ της ημεδαπής..("Follow the money, baby...")
Κατά τρίτον, εφόσον, όντως, η εξελικτική πορεία της χώρας είναι, κατά βάση, "προδιαγεγραμμένη", ποιος, αλήθεια, ο λόγος της, καθαρά, "θεωρητικής" αντιπαράθεσης επί θεμάτων "αρχών"...; Πλάκα κάνουμε...; Πότε, ακριβώς, καθόρισαν θέματα "αρχής" την συμπεριφορά της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών...; Ακριβώς...Ποτέ..
Άρα, καλώς ονομάζει "ντεμοντέ" ο κ. Γεωργιάδης- και ο κάθε κύριος Γεωργιάδης..- θέματα που άπτονται της προστασίας των, ούτως ή άλλως, "αδιάφορων" και "άχρηστων" ανθρώπων που, "δυστυχώς", θα πρέπει ν' "ανεχθούμε", αφού τυχαίνει να ζουν ανάμεσά μας..
*Κι όμως, η γαλλική λέξη "indemodable" είναι αυτή που αποτέλεσε τη.."μαγιά" για την ελληνοποιημένη λέξη "ντεμοντέ"...Μόνο, που η γαλλική λέξη σημαίνει και το "κλασσικό"..
Σχόλια