Συνεντευξεις

"Μη φοβόμαστε για τα παιδιά μας. Έχουν απίστευτη δύναμη!" (ηχητικό)

Για το πώς θα διαχειριστούμε τη διαφορετικότητα της φετινής σχολικής χρονιάς με τη χρήση μάσκας και πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά μας γι' αυτό, μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Βασίλης Ντάνος.

Όποτε κι αν ανοίξουν τελικά τα σχολεία, το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας θα χρησιμοποιούν την προστατευτική μάσκα. Όμως πόσο εύκολο θα είναι αυτό για τα παιδιά μας; "Τα παιδιά είναι πολύ πιο προσαρμοστικά απ' ότι εμείς οι ενήλικες! Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα παιδιά μας! Έχουν απίστευτη δύναμη! Όσο πιο ήρεμα και αληθινά τους παρουσιάσουμε μία κατάσταση, τόσο πιο εύκολα θα κατανοήσουν και θα συνεργαστούν!" τόνισε μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο κλινικός συμβουλευτικός ψυχολόγος, Βασίλης Ντάνος.

Ο κ. Ντάνος επεσήμανε τη βαρύτητα της εκπαίδευσης των παιδιών από τους γονείς ως προς τη χρήση μάσκας, την ψύχραιμη και μόνο με αλήθειες ενημέρωση των παιδιών από τους γονείς για την επικινδυνότητα της κατάστασης που βιώνουμε και την περαιτέρω προστασία των παιδιών κι από διάφορες μορφές γρίπης φέτος (όπως μας είχε ενημερώσει την Παρασκευή 21 Αυγούστου η παιδίατρος, Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου).

Πώς βοηθάμε τα παιδιά μας να αποδεχτούν τη χρήση μάσκας; Πώς τα απαλλάσσουμε από ενοχές για ενδεχόμενη μετάδοση του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον από πιθανό κρούσμα μέσα στο σχολείο; Γιατί τα παιδιά είναι ο δικός μας καθρέπτης; Πώς θα επιτύχουμε οι ενήλικες να είμαστε πρώτα εμείς ψύχραιμοι και μετά τα παιδιά μας;

Ακούστε σε λίγο όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.