Πολιτικη

Βοσυνιώτειο.....

Όπως είχαμε προαναγγείλει, το θέμα του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος, έκρυβε..."παγίδες"!

 

Ζητήθηκε ενημέρωση απ' την αντιπολίτευση, καθώς ο Δήμαρχος δήλωσε μερική γνώση και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος του ιδρύματος.

 

Εφόσον αυτή δεν ήταν εφικτή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η μείζονα αντιπολίτευση ψήφισε "παρών", η παράταξη του κ. Τζιούμη ψήφισε "ναι" για να συνεχίσει απρόσκοπτα, όπως είπε, η λειτουργία του ιδρύματος, ενώ ο κ. Τσιαμούλος ρώτησε αν έχουν τακτοποιηθεί οι παρελθούσες "ιστορίες" περί απολογισμών και προϋπολογισμών του ιδρύματος κι όταν αυτό απαντήθηκε θετικά είπε πως δεν βλέπει πουθενά την εισήγηση της υπηρεσίας, γεγονός που , κατ' αυτόν, δεν   έχει ξαναγίνει στην ιστορία της πόλης!

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως εφόσον η αρμόδια υπηρεσία έχει παραλάβει και ελέγχει το ίδρυμα (διεύθυνση οικονομικών), είναι το ίδιο.

 

Ο κ. Τσιαμούλος είπε πως εφόσον ο προϋπολογισμός δεν αποσυρθεί, θα τον προσβάλει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και ανέφερε, ενδεικτικά όπως είπε, τον κωδικό 8 της μελέτης προϋπολογισμού, που δεν αναλύεται όπως πρέπει. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως η παράταξή του ψηφίζει "κατά". Ο κ. Τζιούμης πρότεινε, ήπια, να αποσυρθεί  το θέμα για να διορθωθούν τα στοιχεία, ο Δήμαρχος απάντησε πως δεν το αποσύρει γιατί θεωρεί πως είναι σωστό.

 

Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο δήμαρχος μετά την έγκριση, προσπάθησε να εξηγήσει κάποια πράγματα σχετικά με το λογιστικό σύστημα που ακολουθείται με τα κερδοσκοπικά ιδρύματα όπως το Βοσυνιώτειο αλλά ο κ. Τσιαμούλος έθεσε, εμφατικά,  θέμα διαδικασίας και δεν συνεχίσθηκε το θέμα.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.