Πολιτικη

Παπαηλιού: Απαραίτητη η ψήφιση προαπαιτούμενων

Η διαδικασία μετάβασης της χώρας προς την (τυπική) έξοδο από τα "μνημόνια" και την αυστηρή επιτροπεία, που ολοκληρώνεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Αύγουστο 2018, απαιτεί την ψήφιση σειράς προαπαιτουμένων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, στις 11.1.2017, για το πολυνομοσχέδιο «ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής …», είπε, μεταξύ των άλλων :

 

1) Η διαδικασία μετάβασης της χώρας προς την (τυπική) έξοδο από τα «μνημόνια» και την αυστηρή επιτροπεία, που ολοκληρώνεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Αύγουστο 2018, απαιτεί την ψήφιση σειράς προαπαιτουμένων. 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η ψήφιση του παρόντος πολυνομοσχεδίου. Περιέχει κεφάλαια και άρθρα, διατάξεις και ρυθμίσεις που άλλες έχουν επιβληθεί από τους ξένους δανειστές και άλλες αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, την προσαρμογή της στη σημερινή πολυσύνθετη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

 

Επομένως, δεν χρειάζονται, ούτε ωραιοποίηση των πραγμάτων που δεν γίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε οι υπερβολές, στρεβλώσεις και καταστροφολογία στις οποίες επιδίδεται η αντιπολίτευση.  

 

2) Σχετικά με τη ρύθμιση του άρθρου 211 του πολυνομοσχεδίου για το «ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας» («Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1 / 2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών») προτείνεται η κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης, με την οποία να γίνεται σαφές και χωρίς να δίδεται λαβή για παρερμηνείες, ότι το 1 / 2  των «οικονομικά τακτοποιημένων μελών» αφορά την απαρτία και όχι τη λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας. Συγκεκριμένα ως εξής : «Ειδικά για τη συζήτηση σχετικά με τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1 / 2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών»         

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.