Πολιτικη

Νίκας: Το χθες τελείωσε...

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκα στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, υπεύθυνο Τύπου αλλά και σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τη λειτουργία της νέας Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, προχώρησε ο κ. Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Νίκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως προτεραιότητες του είναι: Το ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας - ειδικά για την Τρίπολη-, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σ' όλες τις υπηρεσίες , ενώ έγινε ειδική μνεία για το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε πως 293 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ μένουν αδιάθετα λόγω έλλειψης μελετών, χαρακτήρισε δε την κατάσταση "δραματική", αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά: "Το χθες τελείωσε", υποστηρίζοντας πως θα λάβει ο ίδιος το πολιτικό ενδεχόμενο κόστος για την απένταξη έργων που δεν έχουν "ωριμάσει".

Μάλιστα, ο κ. Νίκας εμφανίστηκε αποφασισμένος να "πιέσει" - με την καλή έννοια- την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει την Πελοπόννησο ουσιαστικά, λέγοντας πως θα επισκέπτεται πολύ συχνά το Μέγαρο Μαξίμου αλλά θα έχει και συχνή προσωπική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, ο κ. Νίκας ανάφερε, γι' άλλη μια φορά, πως το πρόβλημα με τα έργα της Περιφέρειας εστιάζεται στην ενασχόληση των υπηρεσιών με έργα αρμοδιότητας Δήμων και όχι μεγάλα και σημαντικά.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Νίκας πρόκειται την επόμενη εβδομάδα ν' ανακοινώσει τους εντεταλμένους Συμβούλους της Περιφερειακής Αρχής, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας μ' άλλες Περιφερειακές Παρατάξεις.

Ειδική και μεγάλη αναφορά έκανε ο κ. Νίκας στο "προσφυγικό" ζήτημα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η "πατρίδα μας δέχεται επίθεση" αλλά τονίζοντας ιδιαίτερα πως δεν πρέπει να υπάρξουν προβλήματα με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι είναι δεδομένο πως θ' αντιμετωπιστούν με φιλόξενο τρόπο από τους πολίτες και το κράτος. 

Όσον αφορά τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να μεταφερθεί σε στρατόπεδο της Κορίνθου, ο κ. Νίκας είπε πως γρήγορα θα διευκρινιστεί το θέμα για το οποίο αποφασίζει η Κυβέρνηση και γνωμοδοτούν περί αυτού τα Δημοτικά Συμβούλια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.