Πολιτικη

Στη Βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Τρόπαια

Επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Παιδείας από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων, ανέδειξε με ερώτηση στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των μαθητών οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα προβλεπόμενα μαθήματα λόγω των ελλείψεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθηγητών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως

Θέμα: Ελλείψεις καθηγητών  στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων 

Κυρία Υπουργέ,

Ενάμιση και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς προβλήματα στελέχωσης καθηγητών αντιμετωπίζει το γυμνάσιο και λύκειο Τροπαίων της Γορτυνίας. Οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα λόγω της έλλειψης αναγκαίας ειδικότητας καθηγητών  και έτσι το διδακτικό έργο δεν είναι το προβλεπόμενο. Η όλη κατάσταση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων παραπέμπει απλά στη διαχείριση της καθημερινής παρουσίας των μαθητών.

Λύση δεν μπορεί να αποτελέσει επίσης, αυτό που καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων  με ανακοίνωσή του, δηλαδή η συνδιδασκαλία μαθητών Α", Β", Γ" τάξεων σε συνεχείς ώρες καθημερινώς για τα μαθήματα μόνο βέβαια που υπάρχει αντίστοιχης ειδικότητας καθηγητής. Για τα μαθήματα που δεν υπάρχει καθηγητής αντίστοιχης ειδικότητας προκύπτουν κενά διδακτικών ωρών και μη απασχόληση των μαθητών. Αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μην εκτελείται πλήρως  και οι μαθητές να έχουν χάσει ήδη  διδακτικό χρόνο και να είναι δύσκολο αυτός ο χρόνος να αναπληρωθεί.

 Μετά τα παραπάνω ερωτάται η  αρμόδια Υπουργός:

Πόσοι καθηγητές και ποιες ειδικότητες λείπουν και πότε θα καλυφθούν τα κενά για την πλήρη λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Τροπαίων Γορτυνίας;

 Αθήνα, 23.10.2019

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.