Πολιτικη

O Kώστας Βλάσης για τις καταιγιστικές εξελίξεις "ελέω" Αφγανιστάν (ηχητ.)

Παρέμβαση του Κώστα Βλάση στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Μιχελάκη στον Real Fm 97.8

Ο Αρκάς Βουλευτής και Υφυπουργός των Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τις μεταναστευτικές ροές που αναμένεται ν' αυξηθούν το επόμενο διάστημα εξ Ανατολών, λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε στο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, ο κ. Βλάσης κλήθηκε να σχολιάσει την προθυμία που εκδήλωσαν όμορα με την Ελλάδα κράτη- Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία-, σχετικά με την υποδοχή Αφγανών προσφύγων αλλά και τη γενικότερη στάση της Ε.Ε.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας Υφυπουργός τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για ένταξη των παραπάνω χωρών στην Ε.Ε.- εφόσον, φυσικά, πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις-, ενώ, όσον αφορά την αντίδραση της Ένωσης, ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε την Ε.Ε. αποδεδειγμένα "δυσκίνητη" για ευνόητους λόγους, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως, ειδικά οι χώρες εισόδου προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να εισέλθουν στην Ευρώπη, θα πρέπει να πιέσουν προς την κατεύθυνση υιοθέτησης περισσότερο αποτελεσματικών και άμεσων λύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βλάσης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προστατεύσει τα σύνορά της, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, όπως ήδη έχει αποδείξει από το 2019 και μετά.

Ακούστε τι είπε ο Βουλευτής Αρκαδίας εδώ

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.