Πολιτικη

Οδυσσέας: Τα αυτονόητα...

Αρθρο του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ε' Αντιπροέδρου της Βουλής στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Εκεί που όλοι - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 - έλεγαν ότι καταστρέψαμε τη χώρα, τώρα όλοι ψάχνουν για σωσίβιο σε εμάς. «Από το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα, στο ΠΑΣΟΚ σώσε μας». Η ΝΔ μαζί με τα φιλικά  ΜΜΕ θεωρούν «υποχρεωτική» τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα! Ακούω καθημερινά δημοσιογράφους που επιχειρούν να επιβάλλουν αυτή τη συγκυβέρνηση, βλέπω να στήνονται debate που ενισχύουν το δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, από «αριστερούς» μάλιστα δημοσιογράφους που κόπτονται για πλουραλισμό και δημοκρατία. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν όσοι ζητούν υποχρεωτικά συγκυβέρνηση με τη ΝΔ γνωρίζουν ότι αυτό θα σώσει τον κ. Τσίπρα που κατά τα άλλα θεωρούν «εχθρό» τους.

Γιατί επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από την ευθύνη της σταθερότητας; Την ώρα μάλιστα που οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια άποψη, δηλαδή ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει Πρωθυπουργός. Τυχαίο;

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι πρώτο κόμμα και αποδέχεται να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη δημόσια. Τυχαίο κι αυτό! Μαζεύονται πολλά. Πιο πολύ ως «κοινή στρατηγική» το αντιλαμβάνομαι. Κοινή στρατηγική που βολεύει το αφήγημά τους. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται με την επανεκλογή του Πρωθυπουργού και προσεύχεται για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως ο προοδευτικός κόσμος!

Ας συνοψίσουμε, όσοι μιλούν για μια «υποχρεωτική συγκυβέρνηση» ρίχνουν σωσίβιο σωτηρίας στον κ. Τσίπρα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη των μαχών για αυτό που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν έως τώρα∙ να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ εκτός πολιτικού χάρτη. Θα τη χάσουν όμως. Δεν θα επικρατήσει η στρατηγική που μας θέλει ένα μόνιμο συμπλήρωμα. Θέλουν τις ψήφους μας, αλλά δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ.

Αναρωτιέμαι, γιατί να μη σχηματιστεί κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Βελόπουλο; Πόσο δύσκολο θα ήταν κ. Τσίπρα να συνεργαστείτε μαζί τους, όταν συγκυβερνήσατε με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο που παρουσία σας είχε πει ότι «ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό»; Ακόμα, θέλω να θυμίσω στη ΝΔ, ότι ο κ. Βελόπουλος ήταν στο ίδιο κόμμα με τρεις πρωτοκλασάτους Υπουργούς της κυβέρνησης. Πόσο δύσκολο είναι να συγκυβερνήσετε μαζί του;

Ο Πρόεδρός μας έχει θέσει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα των εκλογών, έντιμα και καθαρά.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως έχει μέλλον, γιατί οι πολιτικές του εστιάζουν στον άνθρωπο, δίνοντας νέες προοπτικές. Η παράταξή μας είναι το αντίδοτο στο λαϊκισμό και τον ελιτισμό.

Ο κ. Τσίπρας είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό «πιέζει» το ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχει ακίνδυνο αντίπαλο. Τρία χρόνια φθοράς της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το γράφημα του «πολιτικά νεκρού» στις δημοσκοπήσεις.

Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη αναμέτρηση. Να σχεδιάσουμε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια, οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας θα ακολουθήσουν την καρδιά και το μυαλό τους για να γίνει πράξη το όραμά μας για μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με την κοινωνία στο προσκήνιο.

#Μαζί θα νικήσουμε

ΥΓ. Δεν θέλω να ακούω «γιατί το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει την ευθύνη», είμαστε το μόνο κόμμα που πλήρωσε την ευθύνη, βάζοντας το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.