Πολιτικη

"Πρωθυπουργική" εμφάνιση Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ.- Οι δεσμεύσεις

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Μέρες του 2015 ή, μάλλον, του 2014 θύμισε η διήμερη παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Δ.Ε.Θ. 

Τόσο στην ομιλία του Σαββάτου, όσο και στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εμφανίστηκε "πανέτοιμος" ν' αναλάβει, και πάλι, την ηγεσία της χώρας, περιγράφοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις που, ουσιαστικά, θ' αποτελέσουν το "corpus" του προεκλογικού προγράμματος του κόμματός του.

Πέρα από τις "επιθέσεις" προς τον κ. Μητσοτάκη, κατά πρώτο λόγο, και το κυβερνών κόμμα, κατά δεύτερο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως μια Κυβέρνηση με τον ίδιο ως Πρωθυπουργό, θα κάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης, αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για την εργασία, σταδιακή εφαρμογή του 35ωρου, παύση της αναστολής εργασίας για υγειονομικούς, εισαγωγικό μισθό για πρωτοδιοριζόμενο γιατρό τα 2.000 ευρώ, καθιέρωση 14ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δωρεάν φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα, εθνικό σχέδιο φοιτητικής στέγης, ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση νοικοκυριών, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετατροπή της Εθνικής Τράπεζας σε ισχυρό δημόσιο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος με ποσοστό του δημοσίου στο 40%, μείωση της θέσεων των αντιπροέδρων στα Ανώτατα Δικαστήρια, αποκατάσταση των μισθολογικών και φορολογικών αδικιών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κατοχύρωση νομική του όρου «γυναικοκτονία», νομική κατοχύρωση του γάμου για όλα τα πρόσωπα, επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά δε την..."επίκαιρη"  ΕΥΠ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει την τροπολογία που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση παρακολούθησης από την ΕΥΠ μετά την ολοκλήρωσή της και επαναφορά της στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η απάντηση της Κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στο τέλος του διημέρου, κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν, αφού ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Πολύ περισσότερο όταν τον βαρύνει ένα ιστορικό αποτυχίας τόσο κραυγαλέο, που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Παρότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την περιορισμένη απήχηση του λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, η συνολική ανερμάτιστη παρουσία του αρκεί για να εξηγηθεί το γιατί η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται. Τελικά, το μόνο που κατάφερε, είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση. Όλοι πάντως κατανοούν, ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα πάντα χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Η διεθνής πραγματικότητα και το μέγεθος των προκλήσεων, επιβάλλουν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι αερολογίες και μυθεύματα, όχι πειραματισμούς, όχι ανευθυνότητα».

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.