Εκλογες 2019

Πραχάλιας: "Ο ελληνικός λαός, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα"

Οι δηλώσεις του υποψηφίου με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Πραχαλιά, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

"Ο ελληνικός λαός τοποθετήθηκε για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την 8η Ιουλίου. Παράλληλα όμως έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την μεγάλη πολιτική κουβέντα που πρέπει να ανοίξει γιατί από την 8η Ιουλίου, για την μεγάλη ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου. Από εκεί και πέρα στην Αρκαδία σαφέστατα εκλέγονται οι καλύτεροι. Πάντα ο ελληνικός λαός εκλέγει τους καλύτερους. Εγώ από πλευράς μου χαίρομαι γιατί βοήθησα την παράταξη να κρατήσει την έδρα στο νομό και μιλάμε για μία πολύ σημαντική κατάκτηση. Νομίζω ότι την 8η Ιουλίου στην Αρκαδία όλοι μαζί να συνεχίσουμε και μια μεγάλη πολιτική κουβέντα, ότι δεν καλύφτηκε προεκλογικά για το ποιο θα είναι το μέλλον της Αρκαδίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Την επόμενη τετραετία θα γίνουν μεγάλες αλλαγές και πρέπει να δοθούν μεγάλες μάχες και στο Εθνικό κοινοβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο".

Για το ποσοστό που συγκέντρωσε το Κίνημα Αλλαγής:

"Εχουμε έστω και μία μικρή άνοδο σε σχέση με τις Ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι συνεισέφερα σε αυτό. Από εκεί και πέρα να είμαστε ξεκάθαροι. Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να ψηφίσουν την παράταξή μας, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για να φύγει ο κ. Τσίπρας και πολλοί άνθρωποι από την δική μας παράταξη ψήφισαν τον κ. Τσίπρα για να μην έχει αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό και πανελλαδικά αλλά και στην Αρκαδία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα ενεργό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής μέσα στα ποσοστά που πήραν τα άλλα δύο κόμματα. Αυτό το ποσοστό πρέπει να το επαναφέρουμε πίσω, αλλά πρέπει να το επαναφέρουμε όχι με όρους επικοινωνίας, όχι με όρους συντεχνίας και κομματικών μηχανισμών. Πρέπει στην Αρκαδία και πανελλαδικά, να βγούμε μπροστά στην κοινωνία, να δώσουμε ξεκάθαρο προοδευτικό προγραμματισμό και πολιτικό λόγο. Να επανασυνδεθούμε πολιτικά και πλειοψηφικά με τα μεγάλα ρεύματα της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας. Πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας και πανελλαδικά και στην Αρκαδία και να ανοίξουμε την μεγάλη προοδευτική κουβέντα που έχει ανάγκη η κοινωνία".

Για το πως του φάνηκε η εμπειρία:

"Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Να βγάλω τη στολή του αξιωματικού και να προσπαθήσω να μιλήσω πολιτικά στον κόσμο. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν είχα τον χρόνο να μιλήσω προσωπικά με όλους τους ανθρώπους της Αρκαδίας. Ηταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα. Εγώ ήρθα για να παραμείνω στα πολιτικά πράγματα της Αρκαδίας. Θα συνεχίσω όλο το επόμενο διάστημα. Αυτά που είπα προεκλογικά νομίζω ότι είχαν μία απήχηση στην κοινωνία. Αν μη τι άλλο προκάλεσα έναν προβληματισμό γιατί μίλησα για το μέλλον της Αρκαδίας. Δεν μετέφερα τη φωνή του κόμματος μου στην Αρκαδία. Εγώ προσπάθησα να προκαλέσω μία πολιτική συζήτηση με προοδευτικό πρόσημο για το τι πρέπει να γίνει στην Αρκαδία. Αυτή τη συζήτηση θα τη συνεχίσω. Τα χρόνια που έρχονται μπροστά θα γυρίσω από άκρη σε άκρη όλη την Αρκαδία. Να περπατήσω κάθε πέτρα της. Να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους και στο τελευταίο χωριό. Να προσπαθήσω να δώσω όλη μου τη ψυχή. Να αποκτήσει η Αρκαδία τη λάμψη και το μεγαλείο που της αξίζει. Αλλά και για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν να είμαι επίσης έτοιμος να δώσω ακόμα ένα μεγαλύτερο ποσοστό στο κόμμα της καρδιάς μου εδώ στην Αρκαδία".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.