Βίλα Τουρκοβασίλη: Πως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση του κτιρίου το 2020
Παλαιότερο ρεπορτάζ του arcadia938 σχετικά με το, τότε, εγκαταλελειμμένο διατηρητέο που δεσπόζει στη νότια πλευρά της Τρίπολης

Το κτίριο παρέμενε αναξιοποίητο και κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, παρά τα κατά καιρούς "θρυλούμενα" περί μετατροπής του σε μουσείο.
Έκτοτε, ο Δήμος Τρίπολης, δραστηριοποιήθηκε και ενέταξε τη Βίλα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνει αποκατάστασή του έτσι ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος.
Ωστόσο, το 2020, το ρεπορτάζ ανέφερε και τα εξής, που, δυστυχώς, αποδείχθηκαν, εν μέρει, "προφητικά":
"Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με δεδομένη και την οικονομική συγκυρία, πιθανώς να μην αρκεί η όποια δραστηριοποίηση του Δήμου της Τρίπολης προκειμένου να σωθεί το κτίριο. Είναι επιβεβλημένη η ενασχόληση της Εφορείας Νεωτέρων μνημείων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν λάβουμε υπόψη μας και τα προβλήματα που προκύπτουν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιβάλλοντος χώρου, η κατάσταση εμφανίζεται ως "αδιέξοδη".
Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη εξέλιξη αν είχαμε μια σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και σ' αυτή την περίπτωση, όπως και στα απορρίμματα. Έτσι κι αλλιώς, "σκουπιδότοπο" θυμίζει η πάλαι ποτέ "περήφανη" Βίλα.."
Το 2024, η Βίλα αποκαθίσταται μεν, αλλά οι εν λόγω εργασίες, πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των αντικειμενικών συγκυριών, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έκρινε πως το κτίριο έχει απωλέσει το "χαρακτήρα" του και, συνεπώς, δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία χαρακτηρισμού του ως "μνημείο".
Αυτή τη στιγμή, η Βίλα Τουρκοβασίλη και το Μαντζούνειο (Δημοτική Βιβλιοθήκη) είναι τα πλέον "ταλαιπωρημένα", ιστορικά κτίρια της Αρκαδικής πρωτεύουσας, γεγονός που, σίγουρα, δεν είναι τιμητικό.