Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η.."σχιζοφρένεια" της Νέας Δημοκρατίας

Σχιζοφρένεια: "Διαχωρισμός του μυαλού", από τα συνθετικά σχίζω και φρην (αρχαία ελληνικά).

Η κωμικοτραγική κατάσταση που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες- και εβδομάδες, θα λέγαμε- αποδεικνύει, περίτρανα, πως η Ν.Δ., και κατ' επέκταση η Κυβέρνησή της, βρίσκεται υπό καθεστώς "σχιζοφρενικής διαταραχής".

Από τη μια έχουμε τις νουθεσίες, την υιοθέτηση απαραίτητων μέτρων κατά της πανδημίας και τις "προσκλήσεις" σ' ενότητα, από την άλλη τις στοχοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, τον αστυνομοκρατικό αυταρχισμό και την υιοθέτηση παράλογων, ανεφάρμοστων μέτρων κατά της πανδημίας.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει το- μικρό- σχετικά "φιλελεύθερο" και ευρωπαϊκού προσανατολισμού κομμάτι του κόμματος που προσπαθεί να λειτουργήσει μετριοπαθώς και το- μεγάλο- αντιδραστικό, οπισθοδρομικό και λαϊκότροπο μέρος του κόμματος που δεν διστάζει να.."υπενθυμίζει" τις ιστορικές του καταβολές.

Ο "διχασμός" αυτός προκαλεί πλείστα όσα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Κυβέρνησης και, συνεπώς, είναι εθνικώς επιζήμιος. Τα παραδείγματα, μόνο του τελευταίου τριημέρου, είναι χαρακτηριστικά της "τρικυμίας εν κρανίω".

Το γεγονός πως αυτό το ευρισκόμενο σε "σχιζοφρένεια" κομματικό μόρφωμα είναι, ακόμα, το "πλειοψηφικό" ρεύμα σε σχέση με το ημεδαπό εκλογικό σώμα, καθιστά την κατάσταση αν όχι επικίνδυνη, σίγουρα "κρίσιμη".

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί που είτε κάνουν την "πάπια", είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είτε δεν ενδιαφέρονται καν..Στην ουσία, πολλοί Έλληνες έχουν ήδη καταλήξει στην υιοθέτηση μιας μοιρολατρικής συμπεριφοράς, λες και η επιβολή των απαραίτητων "σκληρών" μέτρων περιορισμού της πανδημίας έχει στερήσει, ταυτόχρονα, στους πολίτες, την ικανότητα να σκέπτονται-πράγμα κουραστικό και αθέμιτο από τη φύση του για πολλούς ημεδαπούς, διαχρονικά.

Σίγουρα, μερίδιο της ευθύνης ανήκει και στο "αντιπολιτευόμενο" κομμάτι της καινοφανούς πραγματικότητας, αλλά είναι αστείο να γίνονται "συμψηφισμοί" επιπέδου Δημοτικού σχολείου και, μάλιστα, σε..τηλεκπαίδευση!

 Και, πιθανώς, το μελανότερο "στίγμα" που θ' αφήσει πίσω της η πανδημία- όταν, με τα πολλά, την ξεπεράσουμε- θα είναι η, αδιαμφισβήτητη, εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος "νεοραγιαδισμού" που θα βασίζεται στην έλλειψη ενημέρωσης, αξιοπιστίας, ιστορικής γνώσης και, τελικά, στην απουσία κριτικής, σχετικά αντικειμενικής σκέψης.

Όλα εκείνα τα στοιχεία, δηλαδή, που είναι εκ των ων ουκ άνευ για να υπάρχει μια σοβαρή αστική, αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.