Διαφορα

"Η Ελλάδα είναι μια απ' τις πιο ασφαλείς χώρες" (photos)

 

Στα πλαίσια εθιμοτυπικών επαφών με φορείς σε όλη την Ελλάδα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέφθηκε χθες την Τρίπολη.

Ο κ. Τσουβάλας συνάντησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή και, φυσικά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.

 

Οι επισκέψεις είχαν, μεν, εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό, καθώς ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε σε δηλώσεις του πως η Αστυνομία, ως θεσμός, πρέπει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς αλλά και τους πολίτες, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική, επιτελώντας το ρόλο που της αναλογεί σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, ορμώμενος απ' τη θεσσαλική καταγωγή του κ. Τσουβάλα, δεν παρέλειψε να τονίσει τις ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις της Πελοποννήσου με τη Θεσσαλία, πριν εκφράσει τη βαθύτατη ικανοποίησή του για το επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο αρχηγός της Αστυνομίας είπε στον κ. Τατούλη πως θεωρεί την Ελλάδα μια απ' τις ασφαλέστερες χώρες και την Αστυνομία μας ως πολύ καλά στελεχωμένη και λειτουργούσα, παρά τις αναπόφευκτες περικοπές των μισθών αλλά και των λειτουργικών της εξόδων.

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όσα γνωρίζει ο επικεφαλής της Αστυνομίας για την παραβατικότητα στη χώρα, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως την Παρασκευή το απόγευμα θα έπρεπε να είσαι..."αυτοκαταστροφικός"για να παραβιάσεις το νόμο στην Τρίπολη, καθώς, όπως φαντάζεστε, η συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας ήταν πανταχού παρούσα!

 

Να αναφέρουμε πως ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε το 1962 στους Ραφταναίους Τζουμέρκων Ιωαννίνων και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1981. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1986.

 

Πριν αναλάβει την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος, τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ένα μήνα αργότερα προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

 

Το Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και το Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε την ηγεσία του σώματος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.