Διαφορα

Κάντο όπως ο Brad Pitt...(photos)

Αφού είδε την τελευταία του ταινία ("Αllied") να "πατώνει", παρά την προσπάθεια να γίνει εκμετάλλευση του φανταστικού ειδυλλίου του με την Marion Cotillard, o Brad Pitt "διδάσκει" δημόσιες σχέσεις μέσω του περιοδικού GQ Style.

 

Aυτό το μέσο επέλεξε ο, ίσως, πιο διάσημος σύγχρονος star για να "επιστρέψει στον κόσμο", μετά την οκτάμηνη "σιωπή" του, συνέπεια του χωρισμού του με την, επίσης, πασίγνωστη Anjelina Jolie.

 

Οκ, θα μου πείτε...Άλλη μια προσπάθεια "εξιλέωσης" ενός διασήμου, με life style χαρακτηριστικά, αυτο-οικτιρμό και μεταμέλειες της..."οκάς"....

 

Ναι, αλλά εδώ έχουμε μια συνέντευξη-που, ουσιαστικά, δεν είναι συνέντευξη αλλά απλή καταγραφή φράσεων του "ήρωα"- υπόδειγμα ανακατασκευής της τραυματισμένης εικόνας ενός celebrity.

 

 

Άλλωστε, πολύ συχνά, το πρόσωπο είναι το μήνυμα, ούτε το μέσο ούτε, φυσικά, το περιεχόμενο...

 

Όλα είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα...Ο χώρος, ο χρόνος, οι φωτογραφίες (Ryan Mc Ginley), ο δημοσιογράφος (Michael Paterniti), ακόμα και το ίδιο το μέσο ενημέρωσης-ένα περιοδικό μόδας-, μόνο τυχαίες ή πρόχειρες επιλογές δεν είναι...

 

Η διαχείριση, άλλωστε, του brand "Brad Pitt", όπως και του "Bradjelina" που μας..."τελείωσε" εδώ και καιρό, δεν είναι μια υπόθεση που σηκώνει ερασιτεχνικούς χειρισμούς και ο διάσημος star έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι και ένας ικανότατος επιχειρηματίας.

 

 

Πριν ξεκινήσετε το σύνηθες κουτσομπολιό και τα ειρωνικά σχόλια, τσεκάρετε το άρθρο αυτό...Αν, για κάποιο λόγο, ενδιαφέρεστε παραπάνω για τη λειτουργία και τη φύση των σύγχρονων δημοσίων σχέσεων και των massmedia, δείτε το οπωσδήποτε!

 

 

Και, τέλος, η άποψη του πολύ καλού συναδέλφου Σταύρου Διοσκουρίδη ("Popaganda"):

 

"Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύγκριση με το ελληνικό star system. Πόσες παρόμοιες συνεντεύξεις έχουμε διαβάσει, πόσα «πραγματικά σώψυχα» έχουμε δει δημοσιευμένα. Ελάχιστα και μηδαμινά. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά: στην Αμερική ξέρουν να μιλάνε κι έχουν να πουν κάτι σχεδόν όλοι, σε μας κάτι λείπει και από τα δύο. Στην περίπτωση μάλιστα του Brad, βλέπουμε ότι και στις δύο συνεντεύξεις προσπαθεί να μας πείσει παρά τις extravaganza φωτογραφήσεις ότι είναι ένας από εμάς ενώ στην Ελλάδα σε όλα τα παρόμοια θέματα προσπαθούν ν’ αποδείξουν το αντίθετο: ότι παίζουν σε άλλη λίγκα. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείς να πεις ότι η υποκρισία ενοχλεί λίγο. Αν και στην περίπτωση του Pitt, επειδή είναι πιο εντυπωσιακή, σε κάνει να την ξεχάσεις." 

 

Υ.Γ. Τα ρούχα που φοράει ο Brad στις φωτογραφίες είναι ακριβούτσικα...Μην τα αναζητήσετε...

 

Πηγές: GQ Style, Popaganda

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.