Διαφορα

Πανέμορφα χωριά πλάι στη θάλασσα της Πελοποννήσου

Ο Γέρακας και το "φιόρδ" του, το ονειρικά ήσυχο Κυπαρίσσι, η Μεθώνη με το κάστρο της, και άλλα καρτποσταλικά χωριά που ακουμπούν στη θάλασσα.

 

Η Γιάλοβα

Δέκα λεπτά μακριά από την Πύλο, η Γιάλοβα τα έχει όλα: Και γραφική παραλιακή περαντζάδα με τραπεζάκια για καφέ και φαγητό πλάι στο κύμα, και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου, τη Βοϊδοκοιλιά, σε απόσταση αναπνοής, και μια σούπερ φωτογενή λιμνοθάλασσα που θυμίζει εξωτικό τοπίο, και ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ηλιοβασιλέματα, με τον ήλιο να βουτά και να χάνεται πίσω από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Τι άλλο να ζητήσεις;

 

 

Η Μεθώνη

Λευκά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, απλώνονται προς την θάλασσα σε μια χερσόνησο που καταλήγει σε ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Πελοποννήσου –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας. Το κτισμένο το 1209 από τους Ενετούς Κάστρο της Μεθώνης, με το πανέμορφο (όσο και χιλιοφωτογραφημένο) Μπούρτζι που του προσέθεσαν δύο αιώνες αργότερα οι Οθωμανοί, απλώνεται σε έκταση 93 στρεμμάτων, και διεκδικεί όσο από τον χρόνο σας μπορείτε να του αφιερώσετε.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.