Διαφορα

Καλαμάτα: Ξεκινούν οι κατασχέσεις λογαριασμών & ακίνητης περιουσίας

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας φαίνεται να εξάντλησε τα όρια υπομονής που διέθετε απέναντι στους οφειλέτες του Δήμου και έτσι προχωρά στο επόμενο βήμα, που είναι οι κατασχέσεις για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων.

 

Η διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, κατ' αρχήν από 74 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν οφειλές που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. Προβλέπεται κατάσχεση λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

 

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, αμέσως μετά το τέλος σύσκεψης με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

 

Το πρώτο μέτρο που θα λάβει ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με τους οφειλέτες. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δε διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς ή αυτοί δε διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό, τότε θα προχωρά τη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι συγκεκριμένες διαδικασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

 

Όπως προαναφέραμε, η διαδικασία θα αρχίσει με τους λεγόμενους μεγαλοοφειλέτες, ενώ στο στόχαστρο του Δήμου Καλαμάτας θα μπουν και οι οφειλές που κινδυνεύουν με παραγραφή.

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των οφειλών προς το Δήμο, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποστολής 28.000 επιστολών σε οφειλέτες, με τις οποίες καλούνται να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πάντως, φαίνεται πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς ελάχιστοι από αυτούς που ήδη έχουν λάβει επιστολές έχουν προστρέξει στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους που φτάνουν συνολικά τα 14.000.000 ευρώ.

 

Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν στο Δήμο, ώστε να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, τονίζοντας ότι δε θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση από την πλευρά του Δήμου.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους Δήμους, τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο που να δείχνει ότι το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και, ως εκ τούτου, προσέθεσε, ο Δήμος θα πρέπει να πράξει όσα καθορίζει το νομικό καθεστώς που τώρα βρίσκεται σε ισχύ. Μάλιστα, τόνισε ότι αν δεν πράξει τα νόμιμα ο Δήμος, θα υπάρξουν νομικές επιπτώσεις προς όσους είναι αρμόδιοι για την είσπραξη των χρεών.

 

Πηγή: tharrosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.