Διαφορα

Η Αμερική... ψηφίζει Πελοπόννησο!

Πού πάνε, πόσο μένουν, τι ξοδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

 

Πριν από μερικά χρόνια ο ελληνικός τουρισμός είχε δύο κύριες "δεξαμενές" άντλησης τουριστών: τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελευταία δύο χρόνια στους βασικούς "αιμοδότες" έχουν περιληφθεί η Γαλλία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των σημαντικότερων αγορών για την τουριστική μας βιομηχανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του SETE Intelligence με τίτλο "Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;", ενώ οι αφίξεις από όλες τις μεγάλες αγορές (παλιές και νέες) καταγράφουν άνοδο, τα έσοδα ανά επισκέπτη βρίσκονται σταθερά κάτω από τα 500 ευρώ! Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2017 στο σύνολο της χώρας η δαπάνη ανά ταξίδι ανήλθε κατά μέσο όρο στα 475,5 ευρώ (449 ευρώ το 2016) και το κόστος ανά διανυκτέρευση ήταν μόλις 68,1 ευρώ (67 ευρώ το 2016).

 

Από την ανάλυση προκύπτει ότι από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία προέρχεται πλέον το 39,4% των επισκέψεων, το 47,8% των διανυκτερεύσεων και το 50,3% των εισπράξεων.

 

Οι top 5 αγορές

 

- Γερμανία: Οι τρεις δημοφιλέστερες Περιφέρειες για τους Γερμανούς είναι η Kρήτη, η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

- Βρετανία: Οι τρεις δημοφιλέστερες Περιφέρειες για τους Βρετανούς είναι τα Ιόνια Νησιά, το Νότιο Αιγαίο και η Kρήτη.

- Γαλλία: Οι τρεις δημοφιλέστερες Περιφέρειες για τους Γάλλους είναι η Kρήτη, το Νότιο Αιγαίο και η Aττική.

- Ιταλία: Οι τρεις δημοφιλέστερες Περιφέρειες για τους Ιταλούς είναι το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά και η Kρήτη.

- ΗΠΑ: Οι τρεις δημοφιλέστερες Περιφέρειες για την αμερικανική αγορά είναι η Aττική, το Νότιο Αιγαίο και η Πελοπόννησος.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: dimokratiki.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.