Διαφορα

Η χιονοστιβάδα που συγκλόνισε την Αρκαδία

Τον Φεβρουάριο του 2005 πέντε ορειβάτες από μια ομάδα δέκα ατόμων βρήκαν τραγικό θάνατο στο Μαίναλο στην Αρκαδία όταν τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα. 

 

Επρόκειτο για χιονοστιβάδα μικρής έκτασης η οποία ωστόσο καταπλάκωσε τα επτά από τα δέκα άτομα που αποτελούσαν την ομάδα. Πέντε εξ' αυτών πέθαναν από ασφυξία.

Η ομάδα των ορειβατών ήταν μέρος της ημερήσιας ορειβατικής εξόρμησης-εκδρομής του ΕΟΣ Αθήνας στην κορυφή Πρ. Ηλίας του Μαίναλου. Στην περιοχή επικρατούσαν νότιοι άνεμοι με ομίχλη και ελαφρά χιονόπτωση.

Όλη η ομάδα, σύνολο 28 άτομα, λίγο πριν το μεσημέρι έφτασε στην κορυφή από ασφαλή διαδρομή. Τότε όμως μία δεκαμελή ομάδα αποφάσισε να επιστρέψει από συντομότερη διαδρομή αλλά και σχετικά πιο απότομη.

Σε υψόμετρο 1.800 μέτρων κι ενώ η ομάδα βρισκόταν στην κάθοδο η μία πλευρά από ένα λούκι αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στους επτά προπορευόμενους ορειβάτες, παρασύροντάς τους για αρκετά μέτρα στην πλαγιά και θάβοντάς τους.

 

Τη ζωή τους έχασαν οι:

Φώτης Βαρουξής (48), Φωτεινή Σιδηρουργού (27), Αιμίλιος Χαρλάφτης (40), Ντιάνα Σιλ (41) και Σπύρος Βέττας (24).

Διαβάστε περισσότερα για τις τρομερές χιονοστιβάδες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο  ΕΔΩ.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.