Διαφορα

Ναύπλιο 2018: Οι κίονες γίνονται..τασάκια! (photos)

Είναι γνωστό πως η πόλη του Ναυπλίου είναι μια από τις πιο σημαντικές της Πελοποννήσου, ειδικά όσον αφορά τα μνημεία της νεώτερης Ιστορίας του Ελληνισμού

Κατά συνέπεια, το Ναύπλιο διαθέτει πολλούς χώρους και κτίρια με ιδιαίτερη σημασία αλλά και έντονο, τουριστικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς, μερίδα των Νεοελλήνων δεν φαίνεται να διαθέτει την απαραίτητη ευαισθησία, προκειμένου να διατηρούνται οι χώροι αυτοί σε μια ικανοποιητική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο περιβάλλων χώρος της αίθουσας του "Βουλευτικού" στο Ναύπλιο, της πρώτης "Βουλής" του νέου Ελληνικού κράτους, όπου έλαβε χώρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 9 Ιουλίου 2018.

Στο χώρο υπάρχουν βάσεις κιόνων, αρχαιοελληνικού τύπου,που έχουν δημιουργηθεί κατά τους νεότερους χρόνους και, ουσιαστικά, χρησιμεύουν ως αισθητικές προσθήκες του κτιρίου, ενώ, συνάμα, συμβολίζουν και τη συνέχεια του Ελληνικού πολιτιστικού "γίγνεσθαι".

Όπως, όμως, μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν.."παρεξηγήσει" την παρουσία των κιόνων αυτών και τους χρησιμοποιούν ως..τασάκια!

Και το γεγονός αυτό παίρνει ακόμα πιο τραγελαφικές διαστάσεις αν σκεφτούμε πως στο χώρο υπάρχουν και κανονικά τασάκια, μεγάλων, μάλιστα, διαστάσεων..

Κατά τα άλλα, οι Έλληνες είναι.."περήφανοι" για το ιστορικό τους παρελθόν!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.