Διαφορα

"Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο Ευρωπαίος Σκηνοθέτης του 2019"

Η "Ευνοούμενη" του Έλληνα σκηνοθέτη, σάρωσε στα φετινά βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, στην απονομή που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Βερολίνο.

Μετά από τις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA και τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ (με την Ολίβια Κόλμαν να κερδίζει τελικά το Όσκαρ για τον Α' Γυναικείο Ρόλο) η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου σάρωσε και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου που δόθηκαν εχθές το βράδυ σε μία λαμπερή εκδήλωση στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Με τον Έλληνα σκηνοθέτη να μην είναι στην απονομή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας παρέλαβε ο παραγωγός της ταινίας. 

Για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας ο Γιώργος Λάνθιμος αναμετρήθηκε με τους Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ρόμαν Πολάνσκι, Σελίν Σιαμά και Μάρκο Μπελόκιο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.